ΛΟΥΚΕΤΟ-ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ

Περισσότερα από 200 παιδιά με νοητική υστέρηση 14-21 χρόνων που φοιτούσαν στο Σικιαρίδειο Ιδρυμα αποκλείονται από την ένταξη στο κοινωνικό σύνολο,  καθώς η δέσμευση του κράτους ότι θα επιδοτούντο, δεν ευοδώθηκε καταγγέλλει ο ΙΣΑ και ο Δήμος Αμαρουσίου.
Ο Δήμος Αμαρουσίου καταδικάζει εκείνους που έφεραν την ευθύνη να χρηματοδοτήσουν και καλεί τα υπουργεία  Παιδείας και Εργασίας σε άμεση ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση, προκειμένου να εξασφαλίσουν πόρους μέσα από το ΕΣΠΑ για να χρηματοδοτηθεί η λειτουργία του Ιδρύματος

και η μισθοδοσία των εργαζόμενων.

«Τα παιδιά αυτά  αποκλείονται από την ένταξη στο κοινωνικό σύνολο, την εκπαίδευση καταξιωμένων από καταξιωμένους ειδικούς παιδαγωγούς και καταδικάζονται όχι μόνο στην εσωστρέφεια, αλλά και παράλληλα και στην απραξία, χάνοντας πια το δικαίωμα της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης στην υφαντική και σε άλλες τέχνες» τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έπειτα από τον αγώνα που έδωσε ο  Δήμος Αμαρουσίου κατάφερε να διατηρήσει σε λειτουργία το νηπιαγωγείο και το δημοτικό.

Την συμπαράστασή τους σε σημερινή εκδήλωση προς τους γονείς των παιδιών του Ιδρύματος και των «ουσιαστικά απολυμένων εργαζομένων» μεταξύ άλλων εξέφρασαν ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γιώργος Πατούλης, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Σοφία Σακοράφα και  όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.

«Κάνουμε ένα καθολικό κάλεσμα με τη φυσική παρουσία όλων πάνω από παρατάξεις και κόμματα γιατί είμαστε και θα είμαστε δίπλα στον Άνθρωπο και ιδιαίτερα στο Παιδί που μας έχει ανάγκη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Πατούλης και κατέληξε την ομιλία του τονίζοντας την αδήριτη ανάγκη μιας καθολικής συγκρότησης αυτής και των άλλων μονάδων της χώρας που προσφέρουν το πολύτιμο έργο της ένταξης στα Παιδιά με Αναπηρία, και τον συντονισμό άμεσης παρέμβασης σε πανελλαδικό επίπεδο για την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση των ατόμων με αναπηρία σε τόσο μοναδικές και εξειδικευμένες δομές της χώρας .

Keywords
Τυχαία Θέματα