Λουξεμβούργο: Η κυβέρνηση συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά της

Ο Γιούνκερ επρόκειτο να συναντηθεί με τον αρχηγό του κράτους, τον Μεγάλο Δούκα Ερρίκο, για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα, αφού χθες απέτυχε να πείσει τα κόμματα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης ότι δεν φέρει ευθύνη σχετικά με το σκάνδαλο που αφορά την SREL, την υπηρεσία πληροφοριών της χώρας.

Κατά την διάρκεια μιας μαραθώνιας συνεδρίασης του λουξεμβουργιανού κοινοβουλίου που διήρκεσε επτά ώρες χθες ο Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει να διεξαχθούν νέες εκλογές, αποτρέποντας έτσι την πρόταση ψήφου δυσπιστίας.

Ο

εκπρόσωπος του Γιούνκερ, Γκάι Σούλερ, τόνισε μετά το υπουργικό συμβούλιο ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν έχει παραιτηθεί και προτίθεται να συνεχίσει να ασκεί την εξουσία ως την διεξαγωγή των εκλογών. Την τελική απόφαση, διευκρίνισε πάντως, θα λάβει ο Μεγάλος Δούκας Ερρίκος.

Η πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών –που κανονικά επρόκειτο να διεξαχθούν το 2014– θεωρείται η 20ή Οκτωβρίου.

«Έως τότε, όλα παραμένουν ως έχουν», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Ετιέν Σνάιντερ των Σοσιαλδημοκρατών. «Δεν θα παυτούμε», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα