ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ

19:40 3/6/2012 - Πηγή: Matrix24

«Το πρόβλημα λύνεται», υποστηρίζει με ανακοίνωση του πρώην Υπουργός Υγείας, για το Γολγοθά των καρκινοπαθών να βρουν τα φάρμακα τους, υποστηρίζοντας πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να λάβει σχετική απόφαση. Έντονη η αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Κυριακάτικη παρέμβαση από τον πρώην Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς να βρουν τα φάρμακα τους.

Σύμφωνα με μια σύντομη ανακοίνωση ο κ. Λοβέρδος υποστηρίζει πως,

«αν υπήρχε Κυβέρνηση θα είχε δώσει λύση αμέσως».
Κατά τον πρώην Υπουργό, η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση. Απαιτείται να συγκληθεί σύσκεψη εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας, κ. Κίττα, ώστε να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις εδώ και τώρα» και καταλήγει με τη φράση, «το πρόβλημα λύνεται».

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρη Βαρνάβα, ο οποίος δεν δίστασε να κάνει λόγο για «απύθμενο θράσος» του κ. Λοβέρδου.
Μάλιστα, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις κατηγορεί τον πρώην υπουργό Υγείας πως, «ενώ ενέχεται στο έγκλημα κατά της ζωής των καρκινοπαθών, υποδύεται τώρα τον ιατροδικαστή και μάλιστα ζητά να διενεργήσει ο ίδιος νεκροψία στο θύμα του» και συμπληρώνει πως «γιατροί και ασθενείς έχουν ιδίαν αντίληψη  για το πρωτόγνωρο διαλυτικό μένος με το οποίο λειτούργησε ο κ. Λοβέρδος εναντίον της δημόσιας υγείας».
Ο κ. Βαρνάβας αναφερόμενος σε προτάσεις της ΟΕΝΓΕ που κατατέθηκαν τόσο στον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, Χ. Κίττα για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων όσο και στον ΕΟΠΥΥ, για τις οφειλές σε νοσήλια, κατηγορεί τον Ανδρέα Λοβέρδο πως ήταν λύσεις που γνώριζε αλλά αρνούνταν να εφαρμόσει, οδηγώντας τη δημόσια υγεία στο τραγικό σημείο να κινδυνεύουν ασθενείς από έλλειψη φαρμάκων και υλικών και καταλήγει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ «ας πάψει λοιπόν ν΄ «ανησυχεί» ο κ. Λοβέρδος…».

Ετικέτες: Λοβέρδος, ΟΕΝΓΕ, φάρμακα

Keywords
Τυχαία Θέματα