Μ. ΣΟΥΛΤΣ: Η ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΖΩΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

14:01 1/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς βρέθηκε στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας, έκανε δηλώσεις και άκουσε να του τραγουδούν ηλικιωμένοι το «Ριάλια, ριάλια τσε πούντα». Συνάντηση ευρωβουλευτών με τον Ντερβίς Έρογλου.

Με τα τραγούδια «Το γελεκάκι» και το «Ριάλια, ριάλια τσε πούντα», υποδέχτηκαν τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, που μετέχουν στο Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων του δήμου Λευκωσίας. Ο Σουλτς τους ευχαρίστησε και τους καταχειροκρότησε. Στην επίσκεψη τον συνόδευε ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Προηγουμένως,

ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μαζί με τον δήμαρχο Λευκωσίας πέρασαν από τη μεσαιωνική πύλη Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο, και περιδιάβηκαν σε δρομάκια κοντά στην «νεκρή ζώνη» της διχοτομημένης κυπριακής πρωτεύουσας, σε μικρή απόσταση από το κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.

Ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ξενάγησε την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία και στα σημεία της πόλης τα οποία ανακατασκευάζονται με συγχρηματοδότηση από κονδύλια της Ε.Ε., τα οποία όπως τόνισε βοηθούν την τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην παλαιά πόλη και να την ανοικοδομήσει.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι διαπίστωσε ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια είναι χρήσιμα για τη Λευκωσία και αξιοποιούνται καλά. Εξέφρασε, ακόμη, τον θαυμασμό του, γιατί η κυπριακή πρωτεύουσα κάνει μεγάλη πρόοδο. Αναφερόμενος στην προσπάθεια της Λευκωσίας να αναδειχθεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, ο κύριος Σουλτς είπε ότι «είναι πολύ καλή ιδέα να μετατραπεί η ”νεκρή ζώνη” σε μια ζώνη αισιόδοξης αλλαγής» και διαβεβαίωσε ότι η Λευκωσία και ο δήμαρχός της μπορούν να στηριχθούν και στη δική του βοήθεια.

Συνάντηση ευρωβουλευτών με τον Ντερβίς Έρογλου

Ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισκεπτόταν τη «νεκρή ζώνη», εκπρόσωποι των πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο, είχαν συνάντηση στα κατεχόμενα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου. Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Αυστριακό ευρωβουλευτή, Χάνες Σβόμποντα, τη γραμματέα της ομάδας Σοσιαλδημοκρατών Άννα Κολόμπο, την πρόεδρο των Πρασίνων Ρεμπέκα Χαρμς και τη γραμματέα Παρασκευή Τσέτσι, τον επικεφαλής των Φιλελευθέρων Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φέρχοφσταντ και τον γραμματέα Αλεξάντερ Μπιλς, καθώς και με τον Μάρτιν Κάλαλαν, πρόεδρο της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών και τον γραμματέα της ομάδας Φρανκ Μπάρετ. Μετά τη συνάντηση δεν εκδόθηκε ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα