ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΔΡΑΝΑ

Μαχαίρια ακονίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Δημοκρατική Αριστερά. Αφορμή; Οι θέσεις τις οποίες θα καταλάβουν στη Βουλή.

Το θέμα ανέκυψε, καθώς άλλαξαν και οι συσχετισμοί των τριών κομμάτων. Παραδοσιακά από την μεταπολίτευση έως σήμερα το πρώτο κόμμα της Αριστεράς καταλάμβανε τα αριστερά έδρανα του Κοινοβουλίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που με βάση

την κοινοβουλευτική του δύναμη, είναι πλέον αξιωματική αντιπολίτευση διεκδικεί να καταλάβει όλη την αριστερή πτέρυγα καθώς και τα ορεινά έδρανα της επόμενης.

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή αφήνει εκτός το ΚΚΕ, που δεν επιθυμεί σε καμμία περίπτωση να αλλάξει θέση. Μάλιστα ο Περισσός είναι αδιάλλακτος και δεν συζητά μετακίνησή του από τις θέσεις που παραδοσιακά δίνει τις κοινοβουλευτικές μάχες

Η στάση του Περισσού προκαλεί και την ενόχληση της Δημοκρατικής Αριστεράς, που κι αυτή με τη σειρά της ζητεί πρώτη θέση με το σκεπτικό ότι προηγείται του ΚΚΕ με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το απόγευμα της Τετάρτης υπήρξε και συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των τριών κομμάτων. Οι Τάσος Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ), Σπύρος Χαλβατζής (ΚΚΕ) και Βασίλης Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ) ήρθαν σε επικοινωνία προκειμένου να βρεθεί λύση. Σύμφωνα με πληροφορίες η λύση που προωθείται είναι η μπροστά αριστερή πτέρυγα να καταληφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, πίσω του να καθίσουν οι 12 του ΚΚΕ ενώ στην διπλανή πτέρυγα να τοποθετηθούν στα «πεδινά» οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και στα «ορεινά» οι υπόλοιποι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, το τελικό… χωροταξικό σχέδιο θα οριστικοποιηθεί αύριο, οπότε θα επικοινωνήσουν εκ νέου οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα