Μάγεψε το Μανχάταν το «Δίφωνο»

20:54 9/1/2014 - Πηγή: Matrix24

Πρόκειται για το σχήμα «Δίφωνο», το οποίο αποτελούν ο τενόρος Γιώργος Αργυράτος και ο βαρύτονος Στέφανος Κορωναίος, σε συνοδεία πιάνου από την Αρετή Γιοβάνου και με έκτακτη συμμετοχή της σοπράνο Αιμιλίας Διακοπούλου.

Το 1ο μέρος του προγράμματος περιελάμβανε συνθέσεις του Χατζιδάκι, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στη σειρά τραγουδιών «Οδός Ονείρων», καθώς και στη μουσική από την πολυβραβευμένη ταινία του Ηλία Καζάν «Αμέρικα- Αμέρικα». Ακούστηκαν, επίσης, σπάνιες δημιουργίες των Χατζηαποστόλου και Λαμπελέτ,

όπως επίσης και μια διαφορετική εκτέλεση-ντουέτο του ρεμπέτικου τραγουδιού «Μισιρλού» από τις κλασικές φωνές των Αργυράτου και Διακοπούλου.

Το 2ο μέρος περιελάμβανε ιταλικά παραδοσιακά τραγούδια, γραμμένα για δυο φωνές από τον Πάολο Τόστι, τα οποία ερμηνεύτηκαν για πρώτη φορά στην Αμερική και έδωσαν την ευκαιρία στους θεατές να απολαύσουν μια υπέροχη ερμηνεία από τους Έλληνες καλλιτέχνες. «Η αρμονία και η μίξη των δύο φωνών σε μία, όπως και το πάθος της ερμηνείας που ήταν τόσο εμφανές στη σκηνή, μας έκανε όλους τους Έλληνες περήφανους, ενώ μάγεψε αρκετούς Αμερικανούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Η κριτικός όπερας Meche Kroop επισήμανε ότι «νιώσαμε πολύ τυχεροί όσοι παρακολουθήσαμε τη συναυλία. Τα τραγούδια ήταν μελωδικά και αποδόθηκαν πολύ πειστικά από τον τενόρο και τον βαρύτονο, ενώ τα ντουέτα τραγουδήθηκαν με καταπληκτική αρμονία. Δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι η ελληνική γλώσσα περικλείνει τέτοια ομορφιά στη μουσική».

Keywords
Τυχαία Θέματα