Μακελειό σε σχολείο των ΗΠΑ από 16χρονη που μισούσε τις Δευτέρες

«I Don’t Like Mondays», είχε πει η 16χρονη και η δήλωση αυτή ενέπνευσε τον Μπομπ Γκέλντοφ των Boomtown Rats να συνθέσει το ομώνυμο τραγούδι, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Οι Δευτέρες, είναι η χειρότερη μέρα της εβδομάδας για όλους. Φαίνεται όμως πως η 16χρονη το βίωνε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Έτσι το πρωινό της 29ης Ιανουαρίου 1979, η 16χρονη Μπρέντα Ανν Σπένσερ, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, αποφάσισε να κάνει κάτι δραστικό για να.. σπάσει τη μονοτονία.

Πήρε την καραμπίνα που της είχε κάνει δώρο ο μπαμπάς

της (!) πήγε στο παράθυρο του δωματίου της, το έστρεψε στο προαύλιο του σχολείου που βρισκόταν απέναντι από το σπίτι της και άρχισε να πυροβολεί όποιον έβλεπε μπροστά της.

Εκείνη τη ώρα η αυλή του σχολείου ήταν γεμάτη παιδιά. Από τους πυροβολισμούς της έπεσαν νεκρά δύο άτομα και τραυματίστηκαν άλλα εννέα.

Όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να τη συλλάβουν και την ρώτησαν γιατί το έκανε εκείνη απάντησε κυνικά: «Αυτό ζωντάνεψε τη μέρα. Δε μου αρέσουν οι Δευτέρες»!

Στην ερώτηση πως επέλεξε εκείνους που πυροβόλησε, είπε ότι διάλεξε με κριτήριο το χρώμα στα σακάκια που φορούσαν: «Μου άρεσαν τα κόκκινα και τα μπλε σακάκια».

Στην επιμονή των αστυνομικών να ανακαλύψουν κάποιο βαθύτερο κίνητρο για την πράξη της έφηβης, εκείνη επανέλαβε με απάθεια:

«Πέρα απ’ το γεγονός δεν μου άρεσαν οι Δευτέρες, δεν είχα κανένα λόγο για όλα αυτά. Αλλά είχε πολύ πλάκα. Ήταν σαν να σημάδευα πάπιες στο πάρκο. Και τα παιδιά έμοιαζαν με κοπάδι αγελάδων που δεν κουνιέται. Ήταν πραγματικά εύκολος στόχος».

Η Μπρέντα δεν μετάνιωσε ποτέ για τις πράξεις της.

Keywords
Τυχαία Θέματα