«Μανιτάκειος» κρίση στην κυβέρνηση

10:39 6/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Ένα βήμα πριν την έξοδο από την κυβέρνηση και την πρόκληση βαθιάς ρήξης στους κυβερνητικούς κόλπους βρίσκεται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος χθες μέσω διαρροών έθεσε τη δική του κόκκινη γραμμή έναντι των αιτημάτων της τρόικας για μεγάλο αριθμό απολύσεων στο Δημόσιο.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το σχόλιο ανώτατου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, οι συνεργάτες του Μανιτάκη λένε ότι πρόκειται για τον ίδιο τον Γ. Στουρνάρα,

σύμφωνα με το οποίο είναι «ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας που εκπροσωπεί την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την τρόικα». Το σχόλιο αυτό ερμηνεύτηκε ως άδειασμα του υπουργού, ο οποίος αντέδρασε με οργή σημειώνοντας ότι «όσοι διαπραγματεύονται, αυτοί και να υπογράψουν».

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Καθημερινή, συνεργάτες του κ. Μανιτάκη διαμήνυαν πώς «αν το πρόβλημα για την εκταμίευση της δόσης των 8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα είναι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Αντώνης Μανιτάκης δεν έχει καμία αντίρρηση να παραδώσει το υπουργείο στον κ. Γ. Στουρνάρα για να υπογράφει εκείνος ό,τι ζητάει η τρόικα», υπογραμμίζοντας ρητά δηλαδή τη βούληση Μανιτάκη ακόμη και για αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο υπουργών είναι εξόχως πολιτική καθώς πίσω της υποκρύπτεται ο κίνδυνος ρήξης μεταξύ Μαξίμου και ΔΗΜΑΡ, η οποία στηρίζει σθεναρά τον Α. Μανιτάκη. Σύμφωνα με τον κ. Δ. Χατζησωκράτη, χθες ο Γραμματείας Συντονισμού της κυβέρνησης Δ. Βαρτζόπουλος επικοινώνησε με την Αγ. Κωνσταντίνου διαβεβαιώνοντας για την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού προς τον Α. Μανιτάκη ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε κύκλο επαφών με τον Φ. Κουβέλη και άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ. Σήμερα, μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση μεταξύ Φ. Κουβέλη και Α. Μανιτάκη.

Από την πλευρά της, η τρόικα φαίνεται όχι μόνον να απορρίπτει τις θέσεις Μανιτάκη αλλά να ζητά μεγάλο αριθμό απολύσεων, ξεκινώντας μάλιστα από τους επόμενους μήνες…

Keywords
Τυχαία Θέματα