ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του στην Ιπποκράτους.

Καταλογίζοντάς του μικροκομματικά συμφέροντα, που οδήγησαν τελικά στις εκλογές του Ιουνίου, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ

δεν ήθελε, εκτιμώντας ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος, χαρακτήρισε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη, ως «κομματικό ρουσφέτι» και «προσβολή» προς τα άλλα κΌμματα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ανοίγοντας μέτωπο τόσο με τη Δεξιά, που οδήγησε -όπως είπε- σε κάλπες χωρίς ίχνος αυτοκριτικής την προηγούμενη φορά και όλες τις μορφές της ακροδεξιάς, αποκάλυψε τον πραγματικό του αντίπαλο, μιλώντας για «βαθιά συντηρητική αντίληψη της απόλυτης ακινησίας» εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, αλλά κηρύσσοντας πόλεμο στην «αριστερή δημαγωγία». Θέτοντας ευθέως το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», κάλεσε τους πολίτες να αξιολογήσουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με εκείνες άλλων κομμάτων που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, ενώ προέταξε τον ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, προαναγγέλλοντας και συνάντησή του με τους ομολόγους του που ανήκουν στη συγκεκριμένη ευρωομάδα στις 23 Μαΐου.

Η πρότασή του ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου είναι μία υπεύθυνη κυβέρνηση με κορμό την Κεντροαριστερά, ενώ για το μνημόνιο ζήτησε «να κρατήσουμε όλα τα θετικά και να αλλάξουμε όλα τα αρνητικά» της δανειακής συμβασης, μια και τώρα «μπορούμε να το κάνουμε», όπως είπε. Απευθύνθηκε ειδικά στους ανέργους και τους συνταξιούχους, μίλησε για ευκαιρίες δημιουργίας που προσφέρονται στους νέους και έθεσε τους εκλογικούς του στόχους, αρχής γενομένης από την εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ και στις 20 περιφέρειες που δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή. «Όλα τα κόμματα βρίσκονται στην ίδια αφετηρία ενόψει εκλογών»,είπε, εξηγώντας ότι τα τρία πρώτα κόμματα μεταξύ τους έχουν απόσταση πέντε ποσοστιαίων μονάδων. Κάλεσε λοιπόν σε συστράτευση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, με όρους τιμής, προαναγγέλλοντας αφενός «αναγέννηση» της παράταξης παράλληλα με τον προεκλογικό αγώνα και συζήτηση με τις άλλες δυνάμεις που τοποθετούνται στον χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα