Με ένα όνειρο τρελό…

Πριν ακριβώς 17 χρόνια, στις 6 Δεκεμβρίου 1995, ο τότε πανίσχυρος Παναθηναϊκός του Χουάν Ραμόν Ρότσα αντιμετώπιζε τη Νάντ στον παγωμένο γαλλικό βορρά και με το 0-0 σφράγισε την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ως πρώτο στον όμιλό του. Σχεδόν δύο δεκαετίες αργότερα, οι πράσινοι, με τον ίδιο προπονητή στον πάγκο τους, ψάχνουν μία ακόμη ευρωπαϊκή υπέρβαση, αυτή τη φορά κάτω από πιο δύσκολες αγωνιστικές συνθήκες.

Ο Παναθηναϊκός

διανύει μία προβληματική σεζόν, η ΠΑΕ βρίσκεται προ των πυλών της πτώχευσης, ο κόσμος είναι παγωμένος, παρόλα αυτά το όραμα παραμένει ζωντανό. H αποστολή είναι εξ ορισμού δύσκολη. Η Τότεναμ διαθέτει μεγάλη ποιότητα σε όλες τις γραμμές και ακόμα και χωρίς τον χαρισματικό Γκάρεθ Μπέιλ είναι το απόλυτο φαβορί στην έδρα της.

Αυτό που θα προσπαθήσει να κάνει ο Παναθηναϊκός είναι να παγώσει το ρυθμό, να κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο την μπάλα και να αποφύγει τα λάθη. Ως προς την ενδεκάδα, ο Ρότσα δεν άνοιξε τα χαρτιά του αλλά όλα δείχνουν ότι θα παρατάξει ένα σχήμα με δύο αμυντικούς μέσους έτσι ώστε η ομάδα του να παρουσιαστεί πιο συμπαγής.

Οδηγό για τον Παναθηναϊκό αποτελούν τόσο η εκτός έδρας ισοπαλία του με την Άρσεναλ το 2004 όσο και αυτή κόντρα στην Έβερτον το μακρινό 1971 που έστειλε το τριφύλλι στα ημιτελικά του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Όσον αφορά στην ενδεκάδα, η πιθανότητα να δούμε την ενδεκάδα που έπαιξε την Κυριακή με τον Πανιώνιο είναι μεγάλη. Αυτή είναι η σκέψη του Ρότσα και λογικά τους ίδιους 11 θα κατεβάσει. Πάντως, στην τελευταία προπόνηση επί αγγλικού εδάφους ο Αργεντινός θόλωσε τα νερά. Στο δίτερμα που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα, χρησιμοποίησε στο ένα γκρουπ τους Καρνέζη, Μαρίνο, Βελάσκες, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλο, Βιτόλο, Σο, Σισοκό, Μαυρία, Χριστοδουλόπουλο και Τοτσέ. Σχήμα που ανταποκρίνεται σε κάποιο βαθμό στις σκέψεις, αλλά από την άλλη αποκλείεται να μείνουν εκτός ενδεκάδας οι Βύντρα, Σεϊταρίδης και Ζέκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα