«ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ»

Όχι ότι στη χώρα είναι σύνηθες να κάνει κάποιος σωστά τη δουλειά του. Ούτε κανείς ισχυρίζεται ότι στην Ελλάδα δεν απαιτείται ο πρωθυπουργός να είναι «πάνω» στα προβλήματα, επιταχύνοντας την εξεύρεση λύσεων. Δεν το έκανε ο Κώστας Καραμανλής και ο Γ. Παπανδρέου και… έχασαν.

Αλλά κι αυτό το μοντέλο της επίλυσης θεμάτων, «κατ’ εντολήν του κ. Σαμαρά» μοιάζει να εξαντλεί τα επικοινωνιακά του όρια. Χθες, διέρρευσε ότι υπήρξε εντολή του πρωθυπουργού

προκειμένου να συνεργασθούν πυροσβεστική και ένοπλες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος. Προ ημερών, κοινοποιήθηκε ότι υπήρξε άλλη παρέμβαση για την απελευθέρωση άνεργου πολύτεκνου που είχε συλληφθεί για χρέη. Και νωρίτερα, η Χαλυβουργία, η αποτροπή περικοπής των συντάξεων του ΟΓΑ, ενδεχομένως και κάτι ακόμα που μου διαφεύγει. Άντε να καταλάβω τη λογική του πρωθυπουργού – διευθυντή της κυβέρνησης, ο οποίος δίνει κατευθύνσεις. Κι αυτό μπορεί να κάνει καλό στο πρωθυπουργικό προφίλ. Μόνον που, κάθε φορά που παρεμβαίνει, ο εκάστοτε Πρωθυπουργός, ενισχύεται η άποψη ότι οι αρμόδιοι υπουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, τους οποίους ο ίδιος επέλεξε, είναι… άχρηστοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα