Με κάτω τα χέρια έχασε η Εθνική στη Βοσνία

Κάνοντας μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της τα τελευταία 12 χρόνια, η Εθνική ομάδα ηττήθηκε με 3-1 από τη Βοσνία στη Ζένιτσα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δύο γκολ πέτυχε ο Τζέκο, ένα ο Ιμπίσεβιτς. To ελληνικό γκολ στις καθυστερήσεις ο Γκέκας.

Από την αρχή του αγώνα έγινε σαφές ότι η Εθνική αντιμετώπιζε αμυντικά προβλήματα. Οι Βόσνιοι δεν είχαν πρόβλημα να φέρουν πολλές φορές την μπάλα στα καρέ του

Καρνέζη και να απειλήσουν άμεσα την ομάδα του Σάντος που δεν μπορούσε να αντιπαρατάξει σκληράδα.

Το πρώτο γκολ ήρθε από στημένη φάση στο 29′ όταν ο Τζέκο νίκησε τους πάντες στον αέρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πριν προλάβει να συνέλθει η Εθνική δέχθηκε και δεύτερο τέρμα με έναν απίθανό τρόπο αφού ο Καρνέζης απέκρουσε αρχικά το πέναλτι του Ιμπίσεβιτς με τον Βόσνιο να ευνοείται από τις κόντρες και να διαμορφώνει το 2-0.

Με αλλαγές στην τακτική από τον Σάντος η Ελλάδα προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να βγάλει ευκαιρίες αλλά στο 56′ τελείωσαν όλα με το δεύτερο γκολ του Τζέκο (πάλι με κεφαλιά αφού ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν μπορούσε να τον μαρκάρει αποτελεσματικά).

Το μόνο που κατάφερε να κάνει η ομάδα του Σάντος ήταν να μειώσει με το τέρμα του Γκέκα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Βοσνία (Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Βράνιες, Μούιτζα (84′ Βρσάγεβιτς), Ζουκάνοβιτς, Λούλιτς, Ζαχίροβιτς, Μεντούνιανιν (78′ Ράχιμιτς), Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς (84′ Στεβάνοβιτς), Τζέκο.

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (46′ Γκέκας), Αβ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης (57′ Μανιάτης), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (73′ Χριστοδουλόπουλος), Χολέμπας, Σαμαράς.

Η βαθμολογία του ομίλου της Εθνικής

1. Βοσνία 13 (18-3)
2. Ελλάδα 10 (6-4)
3. Σλοβακία 8 (6-4)
4. Λιθουανία 5 (4-7)
5. Λεττονία 4 (6-9)
6. Λιχτενστάιν 1 (2-15)

Keywords
Τυχαία Θέματα