ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Η ΑΟΥΝΓΚ ΣΑΝ ΣΟΥ ΚΙΙ

Με τιμές αρχηγού κράτους θα γίνει δεκτή από τη γαλλική κυβέρνηση η ηγέτης της αντιπολίτευσης της Μιανμαρ Αούνγκ Σαν Σου Κίι η οποία αναμένεται αύριο στο Παρίσι.

Πρόκειται για τον τελευταίο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας της όπου θα έχει συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

«Με αφορμή αυτήν την επίσκεψη, τελευταίο σταθμό της πρώτης περιοδείας της στην Ευρώπη εδώ και σχεδόν 25 χρόνια, η Γαλλία θα αποτίσει φόρο τιμής στον αγώνα που έκανε αυτή η εξαιρετική γυναίκα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα

σηματοδοτήσει την ενεργή της στήριξη προς τη δημοκρατική μετάβαση που γίνεται στη Μιανμάρ», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό.

Η Σου Κίι θα γίνει δεκτή με τιμές που συνήθως γίνονται σε αρχηγούς κράτους: θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τους επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας και τον δήμαρχο του Παρισιού.

Την Τετάρτη, η πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης για τη Δημοκρατία και τιμηθείσα με Νομπέλ Ειρήνης, θα ανακηρυχθεί επίτιμη δημότης του Παρισιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα