Με την ομιλία Σαμαρά κλείνει το συνέδριο

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, με την οποία θα κλείσουν και οι εργασίες του 9ου συνεδρίου και μένει να φανεί αν ο πρωθυπουργός θα επαναφέρει και με ποιους τόνους το προσκλητήριο «για τη νέα Ελλάδα» το οποίο απηύθυνε την Παρασκευή.

Ένα προσκλητήριο το οποίο ερμηνεύτηκε ως το πρώτο βήμα για την μετεξέλιξη της Νέας Δημοκρατίας και την επανίδρυση του κόμματος που ίδρυσε το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής

αλλά ταυτόχρονα προκάλεσε και εντάσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Αταίριαστος γάμος αλλά πρέπει να πετύχει

Η συνεργασία της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί αμηχανία και ερωτήματα σε ένα σημαντικό κομμάτι της γαλάζιας βάσης, αναγνώρισε από το βήμα του 9ου συνεδρίου της ΝΔ ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Απαντώντας, ωστόσο, στις θέσεις που διατύπωσε ο Μάκης Βορίδης και οι οποίες προκάλεσαν ένταση στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει, παρά τα προβλήματα και παρά το γεγονός ότι αυτός ο πολιτικός γάμος για πολλούς φαίνεται αταίριστος». Οι υπερβάσεις , η ενότητα και η ομοψυχία είναι αναγκαίες για να βγει η χώρα από το τέλμα, προσέθεσε καλώντας σε συσπείρωση γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά.

Δένδιας: Νόμος και τάξη

Έμφαση στο μεταναστευτικό ζήτημα και το θέμα της ασφάλειας, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας. Η Ελλάδα έχει πια καθαρό το κέντρο της πρωτεύουσας του κράτους και μπορεί ο καθένας να κυκλοφορήσει με ασφάλεια, είπε και προσέθεσε «εδώ και λίγους μήνες αυτό δεν ήταν δυνατόν. Αυτό το κατάφερε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά» τόνισε ο υπουργός. «Δική μας προμετωπίδα είναι ο νόμος και η τάξη. Τον νόμο και την τάξη θα επιβάλουμε. Για εμάς δεν είναι ανεκτές οι Σκουριές, όπως δεν είναι ανεκτή και η Μανωλάδα» πρόσθεσε.

Τι είπαν Αρβανιτόπουλος-Μιχελάκης

Ο υπουργός Παιδείας, Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τόνισε πως ήδη, αναφορικά με την παιδεία, γίνονται σοβαρά βήματα μπροστά, παρουσιάζοντας τις βασικές πολιτικές που έχουν ήδη υλοποιηθεί. «Έχουμε βαθιά επίγνωση ότι εργαζόμαστε όχι για την ευημερία των αριθμών, αλλά για την ευημερία των ανθρώπων» είπε, αφήνοντας αιχμές για τη στάση που τηρούν «μια χούφτα συνδικαλιστών».

«Κεντρικός μας στόχος είναι η ολική επανεκκίνηση του εκπαιδευτικού συστήματος» σημείωσε ο υπουργός παιδείας, επισημαίνοντας την ανάγκη αυτό το σύστημα να είναι ισχυρό. «Η εφαρμογή των πολιτικών, που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση αποτελεί μονόδρομο» είπε και κάλεσε όλους όσοι υποστηρίζουν τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, να συνταχθούν με την κυβέρνηση.

«Η νέα Ελλάδα, που θέλουμε, είναι μια χώρα που στέκεται σταθερά στην ευρωζώνη. Χώρα ευρωπαϊκή και περήφανη» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης ενώ συμπλήρωσε πως:«Όλοι μαζί οφείλουμε να ακολουθήσουμε τους ρυθμούς Σαμαρά. Να αλλάξουμε ταχύτητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα