Με το Eurogroup συντάχθηκε η Αθήνα

Άλλες πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζαν ότι αρκετοί υπουργοί που μετείχαν στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, ζήτησαν από την κυπριακή πλευρά να αποφύγει τελικά τη φορολόγηση για καταθέσεις μικρότερες των 100.000 ευρώ, αν και -όπως υποστήριξαν- το όριο αυτό της εγγύησης των καταθέσεων ισχύει πανευρωπαϊκά μόνο σε περίπτωση κατάρρευσης κάποιας τράπεζας, δηλαδή κάτι που είναι διαφορετικό με τη διάσωση της χώρας.

«Αποφασίστηκε

να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στην Κύπρο προκειμένου να εξοικονομήσουν το ποσό που απαιτείται, οπότε η Κύπρος θα αποφασίσει τι είδους φόρο θα βάλει», δήλωσε μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ο Γιάννης Στουρνάρας και πρόσθεσε:

«Όσον αφορά εμάς, τόνισα στο Eurogroup ότι είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε το ενεργητικό και το παθητικό των κυπριακών καταστημάτων στην Ελλάδα. Θέλω να πω ότι τα καταστήματα αυτά θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με την απόφαση των κυπριακών αρχών και εκ περισσού λέω ότι όλα τα άλλα καταστήματα ελληνικών ή ξένων τραπεζών στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν κανονικότατα».

Διαβεβαίωσε τους Έλληνες καταθέτες ότι δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν, είτε έχουν τα χρήματά τους σε κυπριακές είτε σε ελληνικές τράπεζες, είτε σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα. «Το ζήτημα των καταθέσεων στην Κύπρο αποτελεί μια μοναδική περίπτωση. Αυτό έχει τονιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα