ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΥΝΔΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΠΤΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Παρόμοια επίθεση με αυτή που σημειώθηκε εναντίον των Ισραηλινών στο Μπουρκάς σχεδίαζε ο 24χρονος Λιβανέζος που συνελήφθη και κρατείται από τις κυπριακές αρχές, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Συγκεκριμένα ο  Νετανιάχου δήλωσε ότι ο 24χρονος Σουηδός υπήκοος λιβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη την 7η Ιουλίου στην Κύπρο διότι

φέρεται να παρακολουθούσε Ισραηλινούς τουρίστες, σχεδίαζε μια επίθεση παρόμοια με αυτήν του καμικάζι βομβιστή στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, στην οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε Ισραηλινοί την περασμένη εβδομάδα.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Fox News Sunday», ο Νετανιάχου είπε πως ο ύποπτος που συνεχίζει να κρατείται έχει παρόμοιο modus operandi με εκείνο του βομβιστή καμικάζι στην Μπουργκάς.

Υποστήριξε επίσης ότι έχει λάβει «αδιάσειστες» πληροφορίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών ότι ευθύνεται η Χεζμπολάχ του Λιβάνου με την υποστήριξη του Ιράν, κάτι που η Τεχεράνη διέψευσε κατηγορηματικά.

Νωρίτερα σήμερα οι αρχές της Κύπρου αποφάσισαν η προφυλάκιση του υπόπτου να παραταθεί ως τουλάχιστον την 27η Ιουλίου.

Το νέο διάταγμα έχει ισχύ από την περασμένη Παρασκευή και λήγει την ερχόμενη Πέμπτη. Τα μέτρα ασφαλείας σήμερα στο δικαστήριο ήταν ιδιαίτερα ενισχυμένα, ενώ γύρω από το δικαστικό κτίριο πετούσε και το ελικόπτερο της αστυνομίας.

Η σοβαρότερη κατηγορία που εξετάζεται σε βάρος του, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και συγκεκριμένα η σχεδιαζόμενη οργάνωση τρομοκρατικού χτυπήματος.

Οι υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση και συνεργάζονται στενά με τις αντίστοιχες υπηρεσίες ξένων χωρών, μετά τις πληροφορίες που έφθασαν το τελευταίο διάστημα για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος παραδέχτηκε στους ανακριτές ότι είναι μέλος της οργάνωσης «Χεζμπολάχ», αλλά απορρίπτει κάθε σχέση του με σχεδιαζόμενο τρομοκρατικό χτύπημα κατά ισραηλινού στόχου.

Διαβάστε επίσης:

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

ΑΝΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΧΟΡΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα