ΜΕΓΑΛΟΣ «ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ

Άνω-κάτω το ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις στελεχών του περί ανάγκης νέας ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ή και δημοψηφίσματος. Σήμερα και αύριο, στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας και την ΚΟ αντίστοιχα, αναμένεται το …ξεκαθάρισμα της θέσης του κόμματος.

Αναστάτωση στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις

στελεχών του για ανανέωση της ψήφου της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ή και για δημοψήφισμα, ώστε να αποφασίσει απευθείας ο λαός για τη λήψη των δύσκολων μέτρων που τον περιμένουν το προσεχές διάστημα.

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει νέα μέτρα που θα θίγουν τα χαμηλά εισοδήματα επανέλαβε χθες ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο ίδιος υποστήριξε για την κυβέρνηση ότι «αν είναι να ακολουθήσει εντελώς άλλη πολιτική από την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων, ας έρθει στη Βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης». Ειναι άλλωστε εκ των συντακτών του κειμένου, από κοινού με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη από τη ΝΔ και τον Δημήτρη Χατζησωκράτη από τη ΔΗΜΑΡ. «Τίθεται θέμα Δημοκρατίας και ανυποληψίας του πολιτικού συστήματος», είπε, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για το ΠΑΣΟΚ, διερωτώμενος «τι ανασύσταση να κάνουμε και πώς αυτή θα πετύχει αν δεν είμαστε στοιχειωδώς συνεπείς στον λόγο που εκφέρουμε;».

Για πολλούς στην Ιπποκράτους, ο κ.Σκανδαλίδης εξελίσσεται στο μεγαλύτερο πρόβλημα του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς η τακτική του θεωρείται διαλυτική και …ικανή να ‘απελευθερώσει’ και άλλους διαφωνούντες βουλευτές. «Άλλο να κρατάς αποστάσεις και να πιέζεις για να γίνουν δικαιότερα τα μέτρα, όπως άλλωστε κάνει και ο ίδιος ο πρόεδρος, και άλλο να μη ψηφίζεις», λένε για τον Κώστα Σκανδαλίδη. Άλλοι πάλι, εκτιμούν πως δεν τίθεται θέμα μη ψήφισης των μέτρων από το ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτό θα σήμαινε και τη διάσπαση του κόμματος. Πιστεύουν λοιπόν πως και ο κ.Σκανδαλίδης θα ψηφίσει στο τέλος τα μέτρα, δίνοντας παράλληλα το δικαίωμα στο ΠΑΣΟΚ να επικαλεστεί ότι πίεσε για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη, να ‘χρεώσει’ τα επαχθή μέτρα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και να του καταλογίσει -εφόσον χρειαστεί- στο μέλλον ότι δεν εισάκουσε την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για συγκρότηση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας και πως δεν έβαλε έγκαιρα στο τραπέζι το θέμα της επιμήκυνσης. Την όλη τακτική του πάντως, αναμένεται να αποσαφηνίσει μέσα στις επόμενες μέρες ο κ.Βενιζέλος, αρχής γενομένης από σήμερα και την συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ.

Αίσθηση όμως προκάλεσε και η πρόταση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού, να ψηφιστούν τα νέα μέτρα απευθείας από τον λαό, ώστε να αποφευχθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις και τελικά η αναρχία. Για «γελοιότητες» μιλούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας πως δεν μπορεί κανείς να βάλει τους πολίτες να ψηφίσουν την μείωση των συντάξεών τους. Επιμένουν δε, πως τυχόν δημοψήφισμα, θα είχε ως ερώτημα το γνωστό «ευρώ ή δραχμή»…

Keywords
Τυχαία Θέματα