Μέγας ο Ολυμπιακός, πέρασε στον τελικό!

Μεγάλο βράδυ για τον Ολυμπιακό, μεγάλο βράδυ για το ελληνικό μπάσκετ. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκλεισε θέση για τον κυριακάτικο τελικό της Ευρωλίγκας και θα υπερασπιστεί το τρόπαιο που κατέκτησε πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 69-52 της ΤΣΣΚΑ στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 του Λονδίνου και την Κυριακή θα διεκδικήσουν το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας τους.

Από το τζάμπολ ο Ολυμπιακός

ήταν κυρίαρχος του τελικού και έδειξε στην ΤΣΣΚΑ ότι θα περάσει δύσκολο βράδυ. Ακόμα και στο χειρότερο δεκάλεπτό του -το τρίτο- κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει τη διαφορά, αλλά να την εκτοξεύσει στο +17. Σε αυτό, βέβαια, βοήθησε η… αγνώριστη ΤΣΣΚΑ που με 0/10 σουτ εντός πεδιάς δεν μπόρεσε να απειλήσει την ελληνική ομάδα.

Ολα πλέον έδειχναν τελικό. Στην τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός κράτησε τη διαφορά, η ΤΣΣΚΑ συνέχισε να είναι άστοχη (και… σε άλλο παρκέ) και το ταμπλό στο 02 Arena του Λονδίνου έγραψε 69-52. Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε για έκτη φορά σε τελικό Ευρωλίγκας και θα διεκδικήσει το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 28-40, 36-53, 52-69

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 13, Λο 6, Άντιτς 13, Σπανούλης 8, Περπέρογλου 8, Σερμαντίνι 5, Σλούκας 5, Πάουελ, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου 5, Κατσίβελης.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 5, Μίτσοφ 3, Τζάκσον 7, Κρστιτς 2, Γουίμς 13, Έρτσεγκ 2, Βοροντσέβιτς 2, Κάουν 7, Χριάπα 11, Παπαλουκάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα