Μένει Ελλάδα και κάνει επενδύσεις η Ελαΐς – Unilever

Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της εταιρείας Σπύρος Δεσύλλας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου κέντρου αποθήκευσης και διανομής τροφίμων στο Σχηματάρι.

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 11 εκατ. ευρώ, με το οποίο ολοκληρώνεται το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας στην Ελλάδα για την περίοδο 2008- 2012, συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ.

«Για εμάς στην ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas

δεν τέθηκε ποτέ το δίλημμα αν μένουμε ή φεύγουμε. Η ιστορικότητα και η συνέχεια του επενδυτικού μας προγράμματος το επιβεβαιώνει», δήλωσε ο κ. Δεσύλλας, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι πυλώνας ανάπτυξης για τον όμιλο Unilever».

Ο σχεδιασμός του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας ξεκίνησε, σύμφωνα με τον κ. Δεσύλλα, πριν την έλευση της κρίσης και υλοποιήθηκε στο ακέραιο χωρίς να επηρεαστεί από την αρνητική οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών. Όπως είπε, το γεγονός αυτό υπογραμμίζει τη σημασία που εξακολουθεί να έχει η ελληνική αγορά για τον παγκόσμιο όμιλο.

Αφετηρία του προγράμματος των επενδύσεων αποτελεί η επιτυχής υλοποίηση της εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της ΕΛΑΪΣ AE από την ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas το 2008, την οποία ακολούθησαν μια σειρά επενδύσεων αναδιάρθρωσης των εργοστασίων της, καθώς και εξαγορές και στρατηγικές συνεργασίες επέκτασης του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα