ΜΕΡΚΕΛ: ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ

Για κρίση εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη έκανε λόγο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, καθώς καταγράφεται η ανησυχία των αγορών για την ικανότητα ορισμένων κρατών της ευρωζώνης να αποπληρώσουν το χρέους του.

Μιλώντας στην Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών, η κ. Μέρκελ σημείωσε: «Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στις χρηματοοικονομικές αγορές για την ικανότητα ορισμένων κρατών της ευρωζώνης να αποπληρώσουν τα χρέη τους μακροπρόθεσμα. Ο κόσμος αναρωτιέται

πόσο ανταγωνιστικές είναι οι χώρες της ευρωζώνης» υποστήριξε η Γερμανίδα καγκελάριος και πρόσθεσε πως: «απαιτείται σθένος για την επίλυση της κρίσης, ωστόσο το σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας αποτελεί μία ένδειξη προόδου».

Παράλληλα, η κ. Μέρκελ υποστήριξε πως είναι πρόωρη κάθε συζήτηση για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της ευρωζώνης μέσω των μηχανισμών διάσωσης, καθώς θα πρέπει πρώτα να τεθεί σε εφαρμογή ένας εποπτικός μηχανισμός με ισχυρά δικαιώματα παρέμβασης.

Τέλος εκτίμησε ότι το συνολικό έλλειμμα του προϋπολογισμού της Γερμανίας θα διαμορφωθεί στο 0,9% του ΑΕΠ φέτος και τόνισε πως η χώρα πρέπει να συνεχίσει να τονώνει την εγχώρια ζήτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα