Μέσω μπαράζ στη Βραζιλία

Στα μπαράζ θα προσπαθήσει η Εθνική Ελλάδας να προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά τη νίκη με 2-0 επί του Λιχτενστάιν, αλλά και τη νίκη της Βοσνίας στη Λιθουανία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήθελε μη νίκη των Βόσνιων για να περάσει απευθείας, αλλά ήταν άτυχη.

Το ματς άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που προηγήθηκε μόλις στο 7ο λεπτό. Ηταν μία ομαδική προσπάθεια που

άρχισε από το τακουνάκι του Σαμαρά και κατέληξε στο κοντινό πλασέ του Σαλπιγγίδη για το 1-0.

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Λες και… μας έκανε κακό το γκολ και η Ελλάδα ήταν αγνώριστη και ακίνδυνη απέναντι στο αδύναμο Λιχτενστάιν, το οποίο θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει αν ο διαιτητής έδινε πέναλτι στο καθαρό χέρι του Σιόβα μέσα στην περιοχή.

Μία από τα ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο με την Ελλάδα να έχει τη συντριπτική κατοχή, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει. Το έκανε στο 81ο λεπτό με το φάουλ του Καραγκούνη. Ο αρχηγός έκανε το 2-0 στην 129η συμμετοχή του με την γαλανόλευκη και σκόραρε για πρώτη φορά μετά το ματς με τους Ρώσους στο Euro 2012.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Βύντρα, Κατσουράνης, Σιόβας, Χολέμπας, Τζιόλης, Κονέ (46′ Σάμαρης), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (69′ Χριστοδουλόπουλος), Μήτρογλου (85′ Αθανασιάδης).

Λιχτενστάιν (Πάουριτς): Γέλε, Ντ. Χάσλερ (90′ Γιλντίζ), Μπούργκμαϊερ, Κάουφμαν, Ερί, Μ. Κρίστεν (82′ Ερνέ), Στόκλασα, Α. Κρίστεν, Ν. Χάσλερ, Ποβλερίνο, Βίζερ.

Δηλώσεις Σάντος

Τη βεβαιότητα του ότι η Ελλάδα θα προκριθεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας μέσω των μπαράζ εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος μετά το παιχνίδι με το Λιχτενστάιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα