Μέσω ΕΣΠΑ ανάσχεση της ανεργίας βλέπουν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

Στον απόηχο της ανακοίνωσης ότι η ανεργία έφτασε μια ανάσα πριν το 27% τον περασμένο Οκτώβριο, το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις χθεσινές κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα προγράμματα στήριξης των ανέργων, χωρίς να παραλείψει να αναφέρει ότι αποτελούν συνέχεια του προγράμματος που «σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012».

Παράλληλα, ζητεί:

1.Επιτάχυνση των διαδικασιών για την άμεση υλοποίηση όλων των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, «χωρίς τις καθυστερήσεις

που παρατηρούνται στις πληρωμές των ωφελουμένων».

2. Επαναλειτουργία της κοινής ιστοσελίδας των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας, «που δημιουργήθηκε το 2011 με πολλή μεγάλη προσπάθεια είναι απαραίτητο στοιχείο για την εύκολη πρόσβαση των ενδιαφερομένων και την διαφάνεια στην υλοποίηση των προγραμμάτων».

3. Την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ ώστε να ανακατανεμηθούν πόροι με κύριο στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης.

4. Την άμεση επεξεργασία στοχευμένων νέων προγραμμάτων που θα αφορούν ειδικά νέους ανέργους αλλά και ανέργους 45 ετών και άνω, είναι σήμερα απόλυτα επιβεβλημένη, λόγω των μεγάλων ποσοστών ανεργίας που παρατηρούνται στις ομάδες αυτές.

Η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει και εκείνη τον αναπροσανατολισμό των πόρων του ΕΣΠΑ, σε συνδυασμό όμως με την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και την προώθηση του νέου παραγωγικού προτύπου. Παράλληλα, σημειώνει ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις οικογένειες που δεν έχουν εργαζόμενο ή άλλο εισόδημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα