ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΓΑΛΛΟΣ

18:20 9/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Αίτημα για την βελγική υπηκοότητα έχει κάνει ο πλουσιότερος Γάλλος Μπερνάρ Αρνό αντιδρώντας στην απόφαση του Φρανσουά Ολλάντ να αυξήσει τους φορολογικούς συντελεστές στα υψηλά εισοδήματα.

Ήδη ο Γάλλος Πρόεδρος έχει ανακοινώσει ότι θα αυξήσει την φορολογία, προκειμένου να συλλέξει 15-20 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η κίνηση του Μπερνάρ Αρνό έχει προκαλέσει αίσθηση, με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Γαλλίας να κάνουν λόγο ότι ο πλουσιότερος άνδρας της χώρας «θέλει να απευθύνει ένα δυνατό πολιτικό μήνυμα στον Φρανσουά Ολλάντ».

Ωστόσο,

η αύξηση των φορολογικών συντελεστών στο 75% του τμήματος των εισοδημάτων άνω του ενός εκατομμυρίου αποτελούσε κορωνίδα στην προεκλογική εκστρατεία του νυν Γάλλου Προέδρου με το γενικό σύνθημα της «φορολογικής δικαιοσύνης». Ωστόσο, «αναστατωμένα εμφανίζονται τα μεγάλα αφεντικά, τα διευθυντικά στελέχη, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, καλλιτέχνες και αθλητές», όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα.

Βέβαια ο Μπερνάρ Αρνό είναι το ισχυρότερο χαρτί για το στρατόπεδο αυτών που δεν θέλουν να ακούν για τη φορολόγηση του 75%. Είναι επικεφαλής του ομίλου Louis Vuitton-Möet Hennessy που είναι η τέταρτη οικονομική δύναμη στον κόσμο.  Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes 2012, ο όμιλος είναι ο πρώτος από πλευράς τζίρου στους τομείς πολυτέλειας. Σημειωτέον ότι Τα ετήσια εισοδήματα του Μπερνάρ Αρνό υπολογίζονται στα 11,5 εκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Μπερνάρ Αρνό δηλώνει ότι η απόφασή του για τη βελγική υπηκοότητα έχει να κάνει με προσωπικούς λόγους και ότι δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη αλλαγή στη φορολόγηση των επιχειρήσεών του που δραστηριοποιούνται στο γαλλικό έδαφος. Βέβαια, η φορολόγηση στο Βέλγιο είναι ελαφρώς πιο ευνοϊκή.

Keywords
Τυχαία Θέματα