Μεταβατική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς το 2014

Απαντώντας σε ερώτηση για το που θα τεθεί το όριο για την άρση της προστασίας, ο κ. Χατζηδάκης είπε στο Σκάι, ότι θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες μεταξύ των οποίων και το περιουσιακό προφίλ του δανειολήπτη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει την αποδυνάμωση της υφιστάμενης δικαστικής προστασίας (νόμος Κατσέλη), αλλά την αλλαγή του πλαισίου εξωδικαστικής προστασίας.

Αναφορικά με το νέο ΕΣΠΑ, την περίοδο 2014-20, ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε για

τους δύο βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί και εξήγησε πως ο πρώτος θα είναι η προώθηση της «επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας» και ο δεύτερος θα είναι τα κοινωνικά προγράμματα.

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για την ανάγκη μίας «ποιοτικής στροφής» στη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ , προσθέτοντας πως στόχος δεν είναι μονάχα η απορρόφηση αλλά η αξιοποίησή των ευρωπαϊκών πόρων.

Σημείωσε πάντως, ότι τα κεφάλαια του ΕΣΠΑ δεν αποτελούν παρά 1/5 των συνολικών επενδύσεων που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος δημιουργίας 640.000 θέσεων εργασίας, που προβλέπει η μελέτη της McKinsey.

Keywords
Τυχαία Θέματα