Μετέωρες εγκεκριμένες πληρωμές 678 εκ. ευρώ προς την Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε χθες να απόσχει των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ σχετικά με τον Προϋπολογισμό του 2013, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να υπάρχει συμφωνία μεταξύ των Κρατών Μελών για την τροποποίηση του Προϋπολογισμού του 2012, προκειμένου να καλυφθεί έλλειμμα 9 περίπου δισ. ευρώ που έχει προκύψει κατά το τρέχον έτος.

Η συμφωνία επί της τροποποίησης του Προϋπολογισμού για το 2012 έχει τεθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως προϋπόθεση προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία συνδιαλλαγής για τον Προϋπολογισμό του 2013.

«Τα

504,7 εκ. ευρώ από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και 174 εκ. ευρώ από το Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δηλαδή συνολικά 678,7 εκ. ευρώ υπολείπεται να καταβληθούν στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2012. Η ΕΕ  δεσμεύεται νομικώς να τα καταβάλει στην Ελλάδα. Είναι αδιανόητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να εμφανίζεται ασυνεπής ως προς τις νομικές δεσμεύσεις» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος της αρμόδιας Επιτροπής Προϋπολογισμών Καθηγητής κ. Γιώργος Παπαστάμκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα