Μέτωπο ενάντια στην «κυβέρνηση της καταστροφής»

08:25 1/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Αν και στην Κουμουνδούρου αρκετά στελέχη παραδέχονται ότι, έστω ορισμένα «νούμερα» της οικονομίας θα φανούν βελτιωμένα, εκτιμούν ότι «αυτό δε θα σημάνει τίποτα για το λαό». Έτσι, η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζεται να κλιμακώσει την τακτική του «σκληρού ροκ», με στόχο να ακυρώσει το κλίμα ανακούφισης και ενίσχυσης της κυβέρνησης, που προέκυψε από την –χωρίς διαρροές- υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου την περασμένη Κυριακή.

Νέα μέτρα

Εξάλλου, στον ΣΥΡΙΖΑ

συνεχίζουν να «βλέπουν» νέα μέτρα, είτε τον Ιούνιο, όταν θα έρθει εκ νέου η τρόικα, είτε το αργότερο το φθινόπωρο, ως «αντάλλαγμα» ενός περαιτέρω κουρέματος του δημοσίου χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές.

Με άλλα λόγια, το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να πιστεύει πως θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου προκειμένου να αποδειχθεί πως η πολιτική του Μνημονίου είναι αδιέξοδη και δεν οδηγεί στην έξοδο από την κρίση.

«Ψεύτες, υποκριτές, αδίστακτοι»

Τούτων δοθέντων, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε χθες νέα σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς και μην εξαιρώντας κανέναν κυβερνητικό εταίρο. «Προχθές αποδείχτηκε πόσο ψεύτες, υποκριτές και αδίστακτοι είναι αυτοί που μας κυβερνάνε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, έδωσε νέα συνέχεια στην κόντρα του με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, υπενθυμίζοντας πως στα τέλη του 2012 «ο κ. Μανιτάκης δήλωνε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει την απόλυση ούτε ενός δημόσιου υπαλλήλου». «Στις αρχές του 2013 ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις. Και στις 17 Φεβρουαρίου 2013, πριν από λίγο δηλαδή, ο πρωθυπουργός δεσμεύονταν προσωπικά ότι δεν πρόκειται να πέσει κι άλλο ο κατώτατος μισθός», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τους κυβερνώντες «ψεύτες, υποκριτές και αδίστακτους».

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βουλγαρία: «Με τις 15 χιλιάδες απολύσεις για πρόγευμα στο δημόσιο τομέα και την κατάργηση 252 οργανισμών που καλύπτουν κρίσιμες κοινωνικές ανάγκες στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, της κοινωνικής μέριμνας, με τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις που θα θυμίζουν τη γειτονική Βουλγαρία και με ένα νέο πελατειακό ρουσφετολογικό κράτος που πάνε να οικοδομήσουν σ΄ αυτό το διαλυμένο δημόσιο τομέα, όπου πλέον θα καλύπτουν βασικές ανάγκες σε νοσοκομεία, σε δήμους, σε σχολειά από ωφελούμενους και όχι εργαζόμενους των 400 ευρώ, τους οποίους θα προσλαμβάνουν με διαδικασίες αδιαφανείς -και γι αυτό σκοτώνονται το τελευταίο διάστημα, το μόνο που τους νοιάζει», επισήμανε, κατηγορώντας τους κυβερνητικούς εταίρους ότι τους νοιάζει μόνο το «ποιος θα οργανώνει το νέο ρουσφετολογικό κράτος του εξευτελισμού στο δημόσιο τομέα».

Τέλος, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κοινωνία-κόλαση», αναφερόμενος στο σενάριο μίας βασικής σύνταξης ύψους 360 ευρώ» και κατέληξε χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως «κυβέρνηση της καταστροφής».

Keywords
Τυχαία Θέματα