Μιχάλης Ασλάνης: Το ιστορικό μιας τραγικής κατάληξης

Θλίψη σκόρπισε στον κόσμο της μόδας -και όχι μόνο- η είδηση του θανάτου του γνωστού μόδιστρου Μιχάλη Ασλάνη, που σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αποδίδεται σε αυτοκτονία.

Είναι γνωστό από δημοσιεύματα και συνεντεύξεις που είχε δώσει ο ίδιος ο Μιχάλης Ασλάνης, ότι το τελευταίο διάστημα είχε βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο, γεγονός που του είχε προκαλέσει μεγάλη ψυχολογική πίεση.

Στην προσπάθειά του να σώσει την επιχείρησή του το 2010, μετακόμισε

στην Βραζιλία όπου προσπάθησε -ανεπιτυχώς- να κάνει νέα επαγγελματικά βήματα.

Αναγκάστηκε επίσης να πουλήσει την ακίνητη περιουσία του, ήτοι την πολυτελή βίλα του στη Μύκονο, το ρετιρέ της Αναγνωστοπούλου, ενώ πωλητήριο είχε βάλει και στο διαμέρισμα που είχε στον περιφερειακό του Λυκαβηττού.

Ο σχεδιαστής μόδας είχε επιστρέψει στο Κολωνάκι, καθώς αναγκάστηκε να κλείσει το ατελιέ του στην Πλάκα.

Ο Μιχάλης Ασλάνης δήλωσε πρόσφατα στην εφημερίδα Espresso, ότι δύο συνεργάτιδές του υπεξαίρεσαν σημαντικά ποσά τα οποία τους έδινε ο μόδιστρος για να πληρώσουν διάφορες υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να έχει υπέρογκα χρέη προς το ΙΚΑ, την Εφορία και διάφορες τράπεζες, ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, χωρίς να αφήσουν ίχνη πίσω τους.

Η μία κοπέλα, με καταγωγή από την Αλβανία, είχε πολύ στενή σχέση μαζί του. Ήταν εκείνος που τη βοήθησε να σπουδάσει, ενώ μετά το τέλος των σπουδών της στη λογιστική, την προσέλαβε στην επιχείρησή του. Η δεύτερη γυναίκα ήταν από την Πάτρα και δούλευε πολλά χρόνια στον οίκο μόδας.

Οι δύο γυναίκες είχαν νοικιάσει διαμέρισμα και πουλούσαν ρούχα που έκλεβαν από το ατελιέ του Μιχάλη Ασλάνη σε τιμές χονδρικής, πίσω από την πλάτη του μόδιστρου.

«Όλα αυτά τα καταγγέλλω για να μην βρεθεί στον δρόμο τους και άλλος ανυποψίαστος άνθρωπος και τραβήξει αυτά που τράβηξα εγώ. Είναι απατεώνισσες ολκής. Την πάτησα πολύ άσχημα. Εγώ ήμουν καλός σχεδιαστής, δεν είχα ικανότητες εμπόρου και οικονομολόγου. Έκλεβαν ασύστολα, μου κατέστρεψαν τόσα χρόνια δουλειάς» είχε δηλώσει σχετικά.

«Αν και έφυγαν μόνες τους, τώρα λαμβάνω και περίεργα τηλεφωνήματα από δικηγόρους τους, επειδή ζητούν αποζημίωση και από πάνω» είχε πει λίγα 24ωρα πριν την τραγική του κατάληξη ο σχεδιαστής.

«Ανησυχώ πλέον και για την ίδια μου την ζωή, νομίζω ότι έχω μπλέξει, είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση» ήταν η προφητική ομολογία του…

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ασλάνης

Ο μικρασιατικής καταγωγής σχεδιαστής μόδας, σπούδασε στη σχολή ΒΑΚΑΛΟ διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης με σπουδαίους καθηγητές.

Παράλληλα με τις σπουδές του, το 1974 ξεκίνησε την καριέρα του με τις δημιουργίες του να ποζάρουν σε όλα σχεδόν τα εξώφυλλα των τότε ελληνικών περιοδικών, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές για τις έθνικ επιρροές του.

Η δουλειά του παρουσιάστηκε σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές επιδείξεις μόδας μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, στο Μονακό, στην Μόσχα, στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο, στο Μιλάνο, στην Ρώμη, στον Καναδά.

Ο Μιχάλης Ασλάνης σχεδίασε τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.

Εκτός από ρούχα, ο σχεδιαστής συνεργαζόταν με μεγάλες εξαγωγικές μονάδες της ελληνικής και ξένης αγοράς, για λογαριασμό των οποίων σχεδίαζε είδη σπιτιού, εσώρουχα, αντρικά και παιδικά ρούχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα