Μικραίνουν οι αποστάσεις Ομπάμα – Ρεπουμπλικάνων

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο τη Βουλής και ηγετική μορφή των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο, Τζον Μπένερ, και 17 ακόμη Ρεπουμπλικάνους βουλευτές για να συζητήσουν τη συγκεκριμένη πρόταση. Μετά τη συνάντηση ο Μπένερ δήλωσε πως οι Ρεπουμπλικάνοι πρότειναν τη μεσοπρόθεσμη αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους και την έναρξη των συνομιλιών για την επαναλειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το Σώμα των Ρεπουμπλικάνων πρότεινε επίσης τον επίσημο διορισμό διαπραγματευτών για τον προϋπολογισμό

και παρά το γεγονός ότι δεν πάρθηκαν οριστικές αποφάσεις, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. «Ήταν μια χρήσιμη και παραγωγική συζήτηση», ειπώθηκε από τους Ρεμπουμπλικάνους. Ο εκπρόσωπός τους, Πιτ Σέσιονς, εξέφρασε την Πέμπτη την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα υπάρξει πρόοδος σχετικά με το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην κυβερνητική λειτουργία, ενώ τόνισε ότι οι δύο πλευρές πιθανώς καταλήξουν σε συμφωνία όσον αφορά την αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους και τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σήμερα.

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε κάποιον συγκεκριμένο τρόπο προς τα εμπρός σχετικά με την παράλυση της λειτουργίας του δημοσίου και την αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η σύσκεψη ήταν εποικοδομητική και ο κ. Ομπάμα άκουσε την ανάλυση του κ. Μπένερ σχετικά με μια μεσοπρόθεσμη αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ. «Μετά τις συζητήσεις σχετικά με τους τρόπους που η κυβέρνηση μπορεί να κινηθεί μπροστά, δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη κατάληξη» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. «Ο πρόεδρος προσβλέπει στην πρόοδο με τα μέλη των δύο πλευρών».

Keywords
Τυχαία Θέματα