«Μην τολμήσει ο Σαμαράς να βγάλει στο σφυρί τα σπίτια των πολιτών»

«Η ακύρωση του μνημονίου και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης είναι μονόδρομος για τη προοπτική της χώρας και την απαντοχή του λαού. Ούτε λεπτό διακοπή, στον αγώνα να απαλλάξουμε την Ελλάδα από την κυβέρνησή του μνημονίου. Ούτε λεπτό διακοπή, στη μάχη για να απαλλάξουμε τη χώρα και τις ζωές των ανθρώπων από τα μνημόνια και τα ανθρωποκτόνα μέτρα», σημείωσε χαρακτηριστικά

ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργός προειδοποιώντας τον να «μην τολμήσει να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία του Έλληνα εργαζόμενου».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως ο πραγματικός προστάτης και εγγυητής της ατομικής ιδιοκτησίας του πολίτη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτήρισε «πραγματικό κίνδυνο για το σπίτι του δανειολήπτη», τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο «ως εντολοδόχους των δανειστών».

Μάλιστα ανέφερε ότι, αντί η κυβέρνηση να «κουρέψει» τα δάνεια των νοικοκυριών, ανάλογα με τη μείωση των εισοδημάτων που επέβαλε στους δανειολήπτες στην τριετία των μνημονίων, και να διευκολύνει τους όρους αποπληρωμής τους, ετοιμάζεται να «κουρέψει» την περιουσία του μέσου πολίτη.

Συνεχίζοντας σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση, πως μέσα στο καλοκαίρι επιχειρεί σαν τον κλέφτη να πάρει ολοένα και σκληρότερα μέτρα ευελπιστώντας ότι «δε θα τη πάρουμε χαμπάρι».

«Μέσα στο καλοκαίρι, η επίθεση εναντίον μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων, πήρε το χαρακτήρα αντιδημοκρατικής επιχείρησης, με το πολυνομοσχέδιο, το μαύρο της ΕΡΤ, τα μικρά καθημερινά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στην κινητικότητα στο δημόσιο λέγοντας ότι, «ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μιχελάκης, ψαρεύουν σε θολές δεξαμενές για να βρουν τις χιλιάδες των ανθρώπων που θα πεταχτούν στο δρόμο, που θα χάσουν τη δουλειά τους».

Επανέλαβε, τέλος, πως «η λύση της διαγραφής χρέους και της χρηματοδότησης της ανάπτυξης, είναι η μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση για την Ευρώπη και τους λαούς της».

Keywords
Τυχαία Θέματα