«Μήπως το κούρεμα κρύβεται πίσω από την Ακρόπολη;»

Μια από αυτές τις φωνές είναι η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία σε δημοσίευμά της διαψεύδει τις διαβεβαιώσεις της Καγκελαρίου Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όσο κι αυτή του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ, ότι η χώρα μας δε χρήζει νέου κουρέματος.

Κάνοντας ένα δηκτικό σχόλιο αναρωτιέται «Μήπως κρύβεται το κούρεμα

πίσω από την Ακρόπολη; Μήπως φοράει καπέλο παραλλαγής; Οι περισσότεροι ειδικοί βλέπουν μια άφεση χρέους, η οποία θα κόστιζε στον Γερμανό φορολογούμενο δισεκατομμύρια, ως αναπόφευκτη. Αλλιώς η Ελλάδα θα καταρρεύσει υπό το βάρος του χρέους και των τόκων. Μόνο η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει «να δει» το κούρεμα χρέους. Βεβαίως γνωρίζουν η Καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών πόσο δραματική είναι η κατάσταση γύρω από την Ελλάδα…».

Επικαλούμενη άγνωστες πηγές, η έγκυρη εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχει ήδη δοθεί έγκριση στην Αθήνα, αλλά αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τις γερμανικές εκλογές, ενώ τεκμηριώνει το δημοσίευμά της σε εκτιμήσεις κορυφαίων οικονομικών παραγόντων, όπως της Μπούντεσμπανκ και του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών.

Τέλος, αμφιβάλλει κατά πόσον κι οι ίδιοι οι Γερμανοί ψηφοφόροι πείθονται από τις δηλώσεις των κορυφαίων αξιωματούχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα