Μισή… ομολογία από την Κομισιόν για την οδηγία

13:31 6/3/2013 - Πηγή: Matrix24

«Το πρώτο τμήμα του εγγράφου, το οποίο δίνει εντελώς λανθασμένη εντύπωση σχετικά με την αντίληψη της Κομισιόν για τις συνθήκες ασφαλείας στην Αθήνα, δεν συντάχθηκε από τις υπηρεσίες της Επιτροπής», δήλωσε ο αντιπρόεδρός της, Μάρος Σέφκοβιτς, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή. «Δεν γνωρίζω την πηγή αυτού του τμήματος του εγγράφου», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αποδέχτηκε ωστόσο την

πατρότητα του δεύτερου μέρους του εγγράφου, υποστηρίζοντας ότι αφορά σε καθιερωμένες και λογικές ταξιδιωτικές προτάσεις. Σημείωσε ότι της συνέταξαν οι Βρυξέλλες το 2012, σε στενή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υποχρέωση να φροντίσει τους υπαλλήλους της», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για εσωτερικά έγγραφα τα οποία μπορούν να αφορούν κάθε προορισμό -συμπεριλαμβανομένων των πρωτευουσών κρατών-μελών.

Μετά την απάντηση του αρμοδίου επιτρόπου, ο Νίκος Χουντής ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να του «διαβιβάσει τις ταξιδιωτικές οδηγίες που έχουν σταλεί για άλλες πρωτεύουσες Κρατών Μελών ΑΝ υπάρχουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα