Μητσοτάκης: «Δεν γίνεται μικρότερο κράτος χωρίς λιγότερους υπαλλήλους»

Όπως είπε σήμερα «Πρώτιστο μέλημά μας είναι να εισπράξουμε τους φόρους που σήμερα διαφεύγουν. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Είναι κρίσιμο να προχωρήσουν ταυτόχρονα ο δραστικός περιορισμός του κράτους και η μείωση της γραφειοκρατίας. Και δεν είναι σοβαρό να λέμε ότι θα κάνουμε εξυγίανση του δημοσίου χωρίς να κάνουμε απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν γίνεται μικρότερο κράτος χωρίς λιγότερους υπαλλήλους».

Σημείωσε ακόμα ότι: «Ευθύνη της κυβέρνησης δεν είναι μόνο να υλοποιήσει το πρόγραμμα που συμφώνησε με την τρόικα.

Πρέπει να αντιμετωπίζει και την καθημερινότητα. Να μην αφήνει τα προβλήματα να σωρεύονται αλλά αποφασιστικά να δίνει μάχη για να λύνονται. Ο ιδιωτικός τομέας παλεύει απεγνωσμένα. Τον πνίγει, ίσως περισσότερο από ποτέ, η γραφειοκρατία. Έχει ανάγκη, από κάθε είδους, στο πλαίσιο του δικαίου, στήριξης».

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι «με τους ρυθμούς που βαδίζουμε σήμερα η χώρα δεν θα βουλιάξει αλλά η ανάκαμψη θα αργήσει πολύ να έρθει. Χρειαζόμαστε λοιπόν μεγαλύτερη ταχύτητα, δεν έχουμε το δικαίωμα να χάσουμε ούτε μία μέρα. Χρειαζόμαστε άθροιση δυνάμεων και ένα ελάχιστο εθνικής ομοψυχίας. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη μαζί, χωρίς αντεγκλήσεις, χωρίς να μας απασχολούν θέματα που δεν έχουν ουσία. Κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις του έθνους».

Σε ότι αφορά την κυβέρνηση του τόνισε ότι «αν δεν είχε πέσει θα ήταν αλλιώς τα πράγματα», υποστηρίζοντας ότι συνάντησε ισχυρές αντιστάσεις από συνδικάτα και συντεχνίες: «Η περίοδος της κυβέρνησης του 1990-93 είναι σήμερα σε μεγάλο βαθμό ξεχασμένη. Δεν είναι όμως μόνο η αμείλικτη δύναμη της λήθης που το εξηγεί αυτό. Η περίοδος αυτή είναι και ηθελημένα ξεχασμένη. Ίσως και από αίσθημα ενοχής. Εμείς οι Έλληνες έχουμε βραχεία μνήμη ως λαός» σημείωσε.

Το βιβλίο με τίτλο «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας 1990-1993» των εκδόσεων ΕΣΤΙΑ, επιχειρεί αποτίμηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και υπογράφεται από συντακτική επιτροπή, επικεφαλής της οποίας είναι ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, ενώ τον πρόλογο υπογράφει ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Το παρόν στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για την παρουσίαση του βιβλίου, έδωσαν από τον πολιτικό κόσμο ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος και οι κύριοι Κουβέλης, Γλέζος, Ανδρουλάκης, Καμίνης, Μεϊμαράκης, Σταϊκούρας, Καμμένος και Καρατζαφέρης αλλά και πρόσωπα που δεν εμφανίζονται πλέον συχνά σε δημόσιες εκδηλώσεις όπως οι Ρουσόπουλος και Βουλγαράκης.

Από τον επιχειρηματικό και εκδοτικό χώρο ήταν παρόντες οι κύριοι Βαρδής Βαρδινογιάννης (με τη σύζυγο του Μαριάννα) και οι κύριοι Μπόμπολας και Ψυχάρης. Από τον τραπεζικό κόσμο παραβρέθηκαν οι κύριοι Τουρκολιάς, Νανόπουλος και Κωστόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα