Μ.Πιγκάς: “Το ΔΝΤ στην Ελλάδα ήταν ένας πυρομανής πυροσβέστης”

«Η συρρίκνωση του ΑΕΠ στην Ελλάδα την περίοδο 2007-2012 ήταν 25%, ποσοστό τεράστιο και τρομακτικό. Η μείωση του ΑΕΠ των ΗΠΑ τη δεκαετία του ’30 ήταν 24%», συμπλήρωσε, ο Γάλλος τραπεζίτης.

Όπως είπε η πολιτική δημοσιονομικής πειθαρχίας υπήρξε “ανόητη και εγκληματική”, ενώ αναρωτήθηκε: «αξίζουν όσα υποφέρουμε για να μείνουμε στο ευρώ;».

Όπως

ανέφερε «Η κρίση που βιώνουμε δεν είναι ελληνική κρίση, αλλά ευρωπαϊκή, μια κρίση του μοντέλου ανάπτυξης. Απέναντι στην κρίση, η Ευρώπη άργησε να απαντήσει και στη συνέχεια το έπραξε με κινήσεις ανεπαρκείς, βασισμένες σε λάθος διάγνωση. Στην περίπτωση της Ελλάδας θεωρούσαν ότι ήταν μια κρίση ρευστότητας, δεν είδαν ότι επρόκειτο για κρίση φερεγγυότητας».

«Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή επανάσταση. Ο πραγματικός πατριωτισμός είναι ο ευρωπαϊκός πατριωτισμός. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη κατά των άκρων. Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε στην αμοιβαιοποίηση του χρέους», ανέφερε ακόμα  ο Γάλλος τραπεζίτης.

Χαιρετισμός στο συνέδριο απηύθυναν,  ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Ιωάννης Μάνος και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank Νίκος Νανόπουλος, ενώ μίλησε επίσης ο επικεφαλής οικονομικών μελετών του ομίλου Eurobank Γκίκας Χαρδούβελης.

Keywords
Τυχαία Θέματα