Ν. Ανδρουλάκης: Συνεργασίες και πολιτική σταθερότητα

Εκτίμησε μάλιστα ως αναγκαίο πλέον τα ιδεολογικά ρεύματα που εκφράζονται από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ να μπουν σε ενεργή συζήτηση ιδεών και θέσεων. «Σε αυτή την πορεία δεν διακυβεύεται ούτε στιγμή η αυτονομία του ΠΑΣΟΚ» καθησύχασε, προσθέτοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι σκεύος εξουσίας που κάνει επιλογές α λα καρτ» αλλά κάνει εθνικές στρατηγικές επιλογές.

Ο κ.Ανδρουλάκης μίλησε

για την προσπάθεια συγκρότησης της τρίτης προοδευτικής λύσης, που υποστήριξε ότι γίνεται γιατί το έχει ανάγκη και ο τόπος και η παράταξη, επισημαίνοντας ότι η πρόσκληση προς άλλες δυνάμεις και πρόσωπα δεν γίνεται για πρώτη φορά. Αφήνοντας δε αιχμές, εμμέσως πλην σαφώς, προς το Ποτάμι αν και χωρίς να το κατονομάσει, μιλώντας για «κάποιους νεοσύστατους παίκτες» που «φάνηκαν να σηκώνουν νέα τείχη μέσα από παιχνίδια που παρουσιάζουν κάθε παλιό ως ξεπερασμένο» για να συμπληρώσει ότι «δεν χρειάζονται νέες διαιρετικές επιλογές».

«Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί την πολιτική αυτονομία του» τόνισε, ζητώντας πάντως ισότιμη συνεργασία των δυνάμεων του χώρου στην πορεία προς τον τρίτο πόλο και ειλικρινή συζήτηση θέσεων με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς εταίρους «και τους συντρόφους της Ελιάς» στην πορεία προς το Συηνέδριο. Υπογράμμισε, τέλος, ότι πριν από τις επόμενες εκλογές πρέπει να υπάρχει η προγραμματική προοδευτική και ρεαλιστική πρόταση της τρίτης λύσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα