«Να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τη ΝΔ»

Δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές που ζήτησαν «επαναπροσέγγιση» με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που τώρα έχουν αλλάξει πολιτική στέγη, επιλέγοντας πολλοί εξ αυτών τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, τόνισαν την ανάγκη να διαχωριστούν οι θέσεις του κόμματος από αυτές της ΝΔ, με την Θοδώρα Τζάκρη να βγαίνει για άλλη μια φορά στο ‘αντάρτικο’.

Η βουλευτής Πέλλας του κόμματος υποστήριξε ότι δεν έχει κανένα νόημα να βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ

σε μία κυβερνητική συνεργασία όταν δεν μπορεί να δώσει τον τόνο στις διαπραγματεύσεις, συμπληρώνοντας με νόημα ότι οι πολίτες προτιμούν τα κόμματα που επιβάλουν την ατζέντα. Επιτέθηκε δε προσωπικά στον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι ούτε το να κάνει το «καλό παιδί» ούτε το να «ψευτοσυγκρούεται» με την τρόικα οδηγούν σε κάποιο αποτέλεσμα.

Να ξεκαθαρίσουν ποια μέτρα μπορούν να αποδεχθούν και ποια όχι κάλεσε από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης, προκειμένου να καταστούν σαφείς και οι διαφορές του κόμματος από τη ΝΔ. Αντιστοίχως, το παράδοξο της σύμπραξης με τη ΝΔ και την παράλληλη προσπάθεια ανασύνταξης της Κεντροαριστεράς παρατήρησε για το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Ντόλιος.

Από τη δική του πλευρά ο αντιπρόεδρος της Βουλή Γιάννης Δριβελέγκας «χαιρέτησε» την προγραμματική συμφωνία που συνετάχθη χθες μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, αλλά και ‘απαντώντας’ στην κριτική περί εκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ ότι «σύμφωνα συμβίωσης, υπάρχουν μόνο στην Αμερική και όχι στην Ελλάδα».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή Αρκαδίας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, που θύμισε πως όταν δεν υπήρχε προγραμματική συμφωνία, έλεγαν ότι δεν υπήρχε σαφής διάκριση μεταξύ των δύο κομμάτων και τώρα που υπάρχει μιλούν για «προγαμιαίο συμβόλαιο». «Πρέπει να αποφασίσουμε τι λέμε στο ακροατήριο που απευθυνόμαστε. Ότι αυτή είναι η πολιτική που ξεκινήσατε εσείς ως υπουργοί το 2009 και συνεχίζει τώρα ο Σαμαράς, ή ότι άλλαξε πολιτική ο Σαμαράς. Εγώ νομίζω το πρώτο», είπε με νόημα, θυμίζοντας πως οι περισσότεροι εκ των παρευρισκόμενων στη συζήτηση περί «σύμπλευσης με τη ΝΔ» ήταν βουλευτές επί …διευρύνσεως με Μάνο και Ανδριανόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα