ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΔΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, για το θέμα της κατάργησης της εφορίας Αγρινίου, ζήτησε με σχετική επιστολή του ο δήμαρχος της πόλης κ. Παύλος Π. Μοσχολιός.

Το Αγρίνιο είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη του νομού, ωστόσο για ιστορικούς λόγους πρωτεύουσα είναι το Μεσολόγγι. Η απόφαση, λοιπόν, για συγχωνεύσεις – καταργήσεις των ΔΟΥ, δεν θα πρέπει να ισχύσει στην περίπτωση του Αγρινίου, αφού εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό φορολογουμένων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μοσχολιός επισημαίνει στην επιστολή του: «Ο πληθυσμός των

Δήμων που εξυπηρετούνται από τη ΔΟΥ Αγρινίου ανέρχεται στις 158.740 κατοίκους, δηλαδή το 72% περίπου των κατοίκων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Ο Δήμος Αγρινίου είναι το γεωγραφικό κέντρο του Νομού. Πιθανή έδρα μιας ενιαίας ΔΟΥ στο Μεσολόγγι, από το οποίο πολλές περιοχές του Νομού απέχουν πλέον των 100 χιλιομέτρων.

Ο Δήμος Αγρινίου είναι το εμπορικό και οικονομικό κέντρο του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, σε σύνολο 18.443 επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου, περισσότερες από 9.000 δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Αγρινίου.

Στη ΔΟΥ Αγρινίου υποβάλλονται 40.000 δηλώσεις φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, οι πράξεις έναρξης υπερβαίνουν τις 800, διακοπής τις 900, μεταβολών δραστηριότητας τις 4.500, απόδοσης Α.Φ.Μ. τις 2.500 και μεταγραφών τις 1.000 ετησίως».

Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Μοσχολιός ζητά είτε να οριστεί ως έδρα της ενιαίας ΔΟΥ το Αγρίνιο, είτε να παραμείνουν δύο ΔΟΥ, μία στο Μεσολόγγι και μία στο Αγρίνιο και καλεί τον υπουργό να συζητήσουν πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ, ΔΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΖΗΤΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ,min katargithei, dou agriniou zita, dimarchos