ΝΑ… ΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΟ ΜΕ ΛΟΒΕΡΔΟ – ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

09:10 3/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Το στίγμα του για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να γίνει η εθνική επαναδιαπραγμάτευση θα δώσει σήμερα το πρωί ο Ευάγγελος Βενιζέλος,  στο συνέδριο του Economist. Η σκέψη του όμως είναι στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή…


Στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή ανοίγει εκτός μεγάλου

απροόπτου τα χαρτιά του για το μέλλον του κόμματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της νέας διακήρυξής του, ως πρώτο βήμα για την «ανασύσταση της παράταξης», με ορίζοντα το φθινόπωρο και το συντακτικό του συνέδριο. Την ομιλία του εκεί, ετοίμαζε άλλωστε πυρετωδώς όλο το Σαββατοκύριακο από τη γενέτειρά του Θεσσαλονίκη όπου και βρέθηκε.

Στην Εθνική Συνδιάσκεψη, αναμένεται να επιχειρήσει να …επαναπροσεγγίσει και κορυφαία στελέχη της παράταξής του, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Άννα Διαμαντοπούλου που το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανώς αποστασιοποιηθεί από την πρώτη γραμμή. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τους απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στην νέα Πολιτική Γραμματεία που θα δημιουργηθεί στο κόμμα, στην πορεία προς το συνέδριο, με άγνωστο πάντως τι θα απαντήσουν εκείνοι.

Εντωμεταξύ, με ομιλία του στο Συνέδριο του Economist, σήμερα το πρωί στο Intercontinental, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να δώσει το στίγμα του πώς εννοεί ο ίδιος την επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα, στην οποία σκοπεύει και να συμμετάσχει, ενώ από τα αποτελέσματά της εξαρτά ακόμα και την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ή τον τρόπο συμμετοχής του σε αυτή. Στην ομιλία του στον Economist αναμένεται κατά πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα και όσα υποστήριξε χθες. Ακριβώς για αυτό, άλλωστε δεν εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση από την Ιπποκράτους.

Πέραν αυτού, ο κ.Βενιζέλος αναμένεται να αναφερθεί διεξοδικά στην ανάγκη ταχέων αποκρατικοποιήσεων στην χώρα, όχι όμως και απολύσεων στο Δημόσιο. Θα μιλήσει (και με την ιδιότητά του ως υπουργός Οικονομικών στο παρελθόν) για τις δικές του προτεραιότητες στην επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα και κυρίως για τον στόχο της επιμήκυνσης στη δημοσιονομική προσαρμογή, από τον οποίο και εξαρτά η κυβέρνηση μεγάλο μέρος των μεταρρυθμίσεων και των χρονοδιαγραμμάτων που θα σχεδιαστούν. Τέλος, θα επιμείνει στην ανάγκη επανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών απευθείας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό, όπως ακριβώς αποφασίστηκε για άλλες χώρες που βρίσκονται υπό καθεστώς μνημονίου στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

Keywords
Τυχαία Θέματα