«Ναι» στο ευρώ και στη διαγραφή χρέους από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικά:

♦ Υπερψηφίστηκε από το 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, η ιδεολογική-ιδρυτική Διακήρυξη του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ και η Πολιτική Απόφαση.

♦ Απορρίφθηκε η τροπολογία της αριστερής πλατφόρμας σχετικά με το ευρώ. Η θέση της αριστερής πλατφόρμας ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, εάν δεν είναι

δυνατή η εφαρμογή του προγράμματος μίας κυβέρνησης της Αριστεράς, εντός της ευρωζώνης.

♦ Ψήφισε κατά πλειοψηφία την προγραμματική θέση για διαγραφή μέρους του χρέους της χώρας, από κυβέρνηση της Αριστεράς, μετά από διαπραγμάτευση και λογιστικό έλεγχο. Η μειοψηφήσασα πρόταση υποστήριζε την κατ’ αρχήν αμφισβήτηση του συνόλου του χρέους, την χρησιμοποίηση αυτής της αμφισβήτησης ως πολιτικού όπλου και τέλος την μονομερή διαγραφή του χρέους αν κάθε άλλη προσπάθεια αποβεί μάταιη.

♦ Καταψηφίστηκε η τροπολογία της αριστερής πλατφόρμας για το πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσιο έλεγχο καθώς και για εθνικοποίηση στρατηγικών τομέων της Οικονομίας

♦ Υπερψηφίστηκε η πρόταση σχετικά με την ενιαία λίστα στην αυριανή ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Νωρίτερα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε εκφράσει την άποψη, ότι με την επιλογή αυτή, θα κυκλοφορούν στο Συνέδριο διάφορα «χαρτάκια» με λίστες.

♦ «Πέρασε» η πρόταση σχετικά με την εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το Συνέδριο. Η άλλη πρόταση ήταν ο πρόεδρος να εκλέγεται από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Keywords
Τυχαία Θέματα