Νέα «αιτία πολέμου» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ…

Αφορμή στάθηκε η παραδοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη, ότι διατηρεί ακόμα και σήμερα αρχεία από την εποχή που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Την άμεση και αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρμόδιων για την προστασία του στρατιωτικού απορρήτου αρχών, ζήτησε με παρέμβασή του χθες ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας. Υποστήριξε

μάλιστα-σχολιάζοντας τις αιτιάσεις περί προεδρικού «χιούμορ» στελεχών του ΠΑΣΟΚ- ότι την παραβίαση ακριβώς αυτού του απορρήτου θεώρησε «πρόσφορη για περίεργο χιούμορ» ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η απάντηση της Ιπποκράτους ήρθε άμεσα και σε υψηλούς τόνους. Χαρακτήρισε «σοβαροφανή» την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως είναι για …λύπηση. «Ο αρμόδιος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί το χιούμορ αυτό περίεργο, προφανώς διότι η θεσμική αυστηρότητα του ΣΥΡΙΖΑ και η προσήλωσή του στη νομιμότητα δεν του επιτρέπει να έχει κανενός είδους χιούμορ ως κόμμα. Χρειάζεται άλλωστε απόλυτη σοβαρότητα για να οργανώσεις μια τέτοια επαγγελματική σκευωρία για την υπόθεση της λίστας», ανέφερε με νόημα στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, καλούσε τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «ξεκουραστούν λίγο πριν συνεχίσουν τον καμβά των επιθέσεών τους κατά του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του», εκτιμώντας πως … «δεν τους βγαίνει».

Η αντίδραση αυτή προκάλεσε την ανταπάντηση του κ. Δρίτσα που σε μία ανακοίνωση με τίτλο «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του, όταν βρίσκονται στα δύσκολα, συνηθίζουν να επιστρατεύουν ευρήματα ειρωνικής κακότητας για να καλύψουν τις αμαρτίες τους και την αμηχανία τους. Δεν φταίμε εμείς που εξαιτίας του βουλιμικού παρορμητισμού του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτέθηκε». Διακρίνοντας δε το χιούμορ από την …πονηριά, κάλεσε τους παροικούντες της Ιπποκράτους να ξεκαθαρίσουν δύο πράγματα : αφενός «ποιος νόμος τους δίνει το ελεύθερο να κρατούν στο σπίτι τους απόρρητα έγγραφα υψηλής διαβάθμισης, έστω και σε φωτοτυπίες», αφετέρου «από ποιον πήραν την άδεια να ασκούν εξουσία επί δεκαετίες εντελώς αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα».

Και η νέα «κόντρα», μόλις ξεκίνησε…

Keywords
Τυχαία Θέματα