«Νέα αποστασία» φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ

08:55 2/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την ανησυχία τους, βλέποντας την τροχιά ρευστοποίησης στην οποία έχουν περιέλθει τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Μάλιστα, χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, κατηγόρησε την

κυβέρνηση πως» προσπαθεί να βρει νόθα στηρίγματα για να αποφύγει τις κάλπες και τη λαϊκή ετυμηγορία», ενώ ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην Κουμουνδούρου ήταν το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή», που είχε τίτλο «Ιουνιανά 2014». Η εφημερίδα, μ’ άλλα λόγια, παρέπεμπε στην Αποστασία και τα «Ιουλιανά» του 1965, προκειμένου να καταδείξει πως και τώρα στήνεται «αποστασία» από τα δύο κόμματα που βρίσκονται σε κρίση, προκειμένου η κυβέρνηση να συγκεντρώσει τις 180 θετικές ψήφους για τον διάδοχο του Καρόλου Παπούλια.

Πετούν το γάντι

Πάντως, είναι σαφές ότι, αφ’ ης στιγμής η Κουμουνδούρου έχει δηλώσει πως δεν ψηφίζει Πρόεδρο Δημοκρατίας για να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, στον ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνουν πως η μόνη πιθανότητα να εκλεγεί από αυτή τη Βουλή νέος Πρόεδρος Δημοκρατίας περνά μέσα από τη ΔΗΜΑΡ ή τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Αυτό διότι αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση έχει 152 βουλευτές και το επόμενο διάστημα αναμένεται να τους αυξήσει σε 155 (Λοβέρδος, Αηδόνης και ο επιλαχών του Νίκου Σταυρογιάννη στη Φθιώτιδα) ή 156 (αν προσχωρήσει στο κυβερνητικό μπλοκ και ο νυν βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου). Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πως εκτός από τη «δεξαμενή» των 21 ανεξάρτητων βουλευτών, χρειάζεται άλλο ένα κόμμα, εκτός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να βγουν τα νούμερα. Για τον λόγο αυτό, η Κουμουνδούρου, με στελέχη της όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης, καλούν τον Φώτη Κουβέλη να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τη στάση που θα τηρήσουν στη διαδικασία προεδρικής εκλογής, προκειμένου να γνωρίζουν πόσο… αποτελεσματική μπορεί να είναι η –κατ’ αυτούς- «νέα Αποστασία».

Keywords
Τυχαία Θέματα