Νέα «κόντρα» στην κυβέρνηση φέρνουν οι αλλαγές στην Αστυνομία

Κάποιες μάλιστα είναι τόσο αδιαπραγμάτευτες , όπως λένε, που δεν είναι λίγοι όσοι δεν θα απέκλειαν και το ενδεχόμενο το νομοσχέδιο να …μην περάσει από τη Βουλή.

«Όχι» στον συγκεντρωτισμό των υπηρεσιών και «ναι» στη διακλάδωση, λέει το ΠΑΣΟΚ με τον αρμόδιο τομεάρχη Κώστα Τριαντάφυλλο να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του κατά της «συγκέντρωσης των πάντων στην Κατεχάκη». Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται

–εφόσον ακούσουν και τους αρμόδιους φορείς σήμερα- ο ίδιος να ζητήσει στη συνεδρίαση της Τρίτης, περιφερειακά αρχηγεία και διασύνδεση σε επίπεδο περιφερειών και νομών. Θα ταχθεί υπέρ της αναβάθμισης της εκπαίδευσης των αστυνομικών και θα θέσει θέμα αύξησης του ορίου ηλικίας, με το ερώτημα του αν είναι κατάλληλη αυτή των 18 ετών για να υπηρετεί κανείς ως αστυνομικός, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως δεν διακυβεύεται το «κεκτημένο» των Πανελλαδικών εξετάσεων για όσους επιθυμούν να μπουν στο Σώμα.

Επιμένοντας πως το νομοσχέδιο θα έπρεπε να έχει τεθεί σε διαβούλευση ως ενιαίο κείμενο (και όχι ως δύο διαφορετικά όπως έγινε), σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Κώστας Τριαντάφυλλος έριξε ιδιαίτερο βάρος στην ανταπόκριση στην κλήση των πολιτών στο 100, χωρίς όμως να αφήσει εκτός τις άλλες πτυχές του ενιαίου πλέον νομοσχεδίου.

Ειδικά για την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υποστήριξε ότι θα πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες που τη διέπουν, να δοθεί έμφαση στους εθελοντές και να μειωθεί απαρεγκλίτως η γραφειοκρατία που εμφανίζεται σήμερα να δημιουργεί ουκ ολίγα προβλήματα.

Ο ίδιος έθεσε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας στο Πυροσβεστικό Σώμα, προαναγγέλλοντας μάλιστα πως στον βαθμό που δεν ληφθούν υπόψη οι ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ επί του θέματος, το κόμμα θα καταθέσει δική του τροπολογία.

Αναφερόμενος εκ νέου στην Αστυνομία, υποστήριξε πως δεν θα πρέπει επ” ουδενί να διακυβευθεί το σύστημα μεταθέσεων, προκειμένου να μην ξαναϋπάρξουν φαινόμενα απειλών τύπου «θα σε στείλω στον Έβρο» που θυμίζουν παλιότερες εποχές, ενώ μίλησε και για την ανάγκη περαιτέρω έμφασης στα θεωρητικά μαθήματα στην Αστυνομική Ακαδημία και όχι αποκλειστικά το κέντρο βάρους να πέφτει στην πρακτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα