Νέα μάστιγα το «σίσα»

Μπορεί η χρήση ηρωίνης να έχει σταθεροποιηθεί στη χώρα μας, είναι όμως εξαιρετικά ανησυχητικές οι ενδείξεις για επιθετική διακίνηση συνθετικών ουσιών μέσω του διαδικτύου. «Υπάρχει αύξηση της διάδοσης των εξαρτήσεων», ενημέρωσε τους βουλευτές η Αικατερίνη Μάτσα του 18 ΑΝΩ προειδοποιώντας ότι «ενώ η χρήση ηρωίνης δείχνει να σταθεροποιείται ή και να μειώνεται, υπάρχει μεγάλη αύξηση στις συνθετικές ουσίες. Από τις πλέον επικίνδυνες νέες συνθετικές ουσίες είναι η ΣΙΣΑ μεταμφεταμίνη με υγρά μπαταρίας ιδιαίτερα διαδεδομένη σε παιδιά 14, 15 και 16 ετών».

Όπως εξάλλου ενημέρωσε η Πρόεδρος του ΔΣ

του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη, οι προβληματικοί χρήστες ναρκωτικών ουσιών ενδοφλεβίως εκτιμώνται στους 20.500. Ο αριθμός αυτός δεν καλύπτει το σύνολο  των ανθρώπων που κάνουν χρήση, περιστασιακή ή συστηματική, αλλά αφορά τους χρήστες που έχουν φτάσει στην έννοια της προβληματικότητας. Και η κ. Μαλλιώρη προειδοποίησε όμως ότι πλέον υπάρχουν άλλες απειλές με νέες συνθετικές ουσίες που εμφανίζονται διαδικτυακά κάθε εβδομάδα είναι πολύ δραστικές και επικίνδυνες. Η επιθετική διακίνηση γίνεται πια μέσα από το διαδίκτυο και όχι τόσο από λιμάνια και σταθμούς.

Το «σίσα» είναι κρυσταλλική μεταμφεταμίνη στην οποία περιέχονται ακόμη και υγρά μπαταρίας και χλωρίνη και λόγω της χαμηλής τιμής της θεωρείται η… «κόκα» του φτωχού.

Keywords
Τυχαία Θέματα