Νέα μέτωπα ανοίγει η τρόικα

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμά, πως η «τρύπα» που προκύπτει από τις αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων είναι μεγαλύτερη των 250 εκατομμυρίων ευρώ που υπολογίζει η ελληνική πλευρά.

Επιπλέον θέτει ενστάσεις για το εάν αυτό το κενό πρέπει να καλυφθεί από περικοπές στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων,

Όπως έλεγε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών η τρόικα «βάζουν στο τραπέζι διαρκώς και νέα κουτιά» και τόνιζε πως «η Αθήνα

το παλεύει».

Βάσει των πληροφοριών, που προέκυψαν μετά τη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα αυτή έγινε σε βαρύ κλίμα και όπως έλεγχαν χαρακτηριστικά κυβερνητικοί κύκλοι ήταν η χειρότερη που έγινε μέχρι σήμερα.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις ο κ. Στουρνάρας μετέβη εσπευσμένα στο μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό.

Το δημοσιονομικό κενό

Νωρίτερα σήμερα δύο γύρους επαφών είχαν οι επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών. Κύριο αντικείμενο των διαπραγματεύσεων, οι οποίες σύμφωνα με τα κυβερνητικά στελέχη «έχουν πάρα πολύ δρόμο ακόμη», είναι η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2014, το οποίο, κατά το υπουργείο Οικονομικών, προσδιορίζεται σε 1,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα δε, με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, οι σημερινές συναντήσεις ήταν εφ όλης της ύλης και, παράλληλα, δόθηκαν νέα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Σημειώνεται ότι, το κύριο βάρος για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2014 θα σηκώσει το υπουργείο Εργασίας, κορυφαίο στέλεχος του οποίου ανέφερε το μεσημέρι ότι «τα 700 εκατ. ευρώ είναι προσεγγίσιμα» ως προς το δημοσιονομικό όφελος που θα προκύψει από τα μέτρα για την αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα