«ΝΕΦΕΛΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

Η κωμωδία του Αριστοφάνη «κατεβαίνει» στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 13 και 14 Ιουλίου.

Ακολουθώντας μάλλον τη νεόκοπη τάση που θέλει τους σκηνοθέτες να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις παραστάσεις που ανεβάζουν, ο Νίκος Μαστοράκης αναλαμβάνει όχι μόνο το ρόλο του σκηνοθέτη αλλά και την ευθύνη για τη δραματουργική επεξεργασία, τα σκηνικά και τα κοστούμια των αριστοφανικών «Νεφελών» που κάνουν πρεμιέρα στην Επίδαυρο στις 13 και 14 του μήνα.

Με τον Γιάννη Μπέζο στο ρόλο του Στρεψιάδη και τον Αλέξανδρο

Μυλωνά ως Σωκράτη ο πολυπράγμων Νίκος Μαστοράκης καταπιάνεται με το έργο του Αριστοφάνη που θίγει όσο κανένα άλλο το ζήτημα των ιδεών.

Το θίασο συμπληρώνουν οι ταλαντούχοι ηθοποιοί: Μάκης Παπαδημητρίου (Φειδιππίδης), Γιάννης Νταλιάνης (Κάποιος), Νίκος Ψαρράς (Δίκαιος Λόγος), Προμηθέας Αλειφερόπουλος (Άδικος Λόγος), Λαέρτης Μαλκότσης, Όμηρος Πουλάκης, Θάνος Τοκάκης, Μιχάλης Οικονόμου (μαθητές) ενώ για πρώτη φορά η Βίκυ Βολιώτη εμφανίζεται στο καστ της παράστασης ως βοηθός σκηνοθέτη.

Οι «Νεφέλες» που ανεβαίνουν από το Εθνικό Θέατρο θα συνεχίσουν κατόπιν περιοδεύοντας σε ολόκληρη την Ελλάδα, με προγραμματισμένες στάσεις και στα αθηναϊκά φεστιβάλ.

INFO: Στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στις 13 & 14/07 στις 21.00, εισιτήρια 50, 40, 20 & 13 (φοιτητικό) ευρώ, προπώληση στα ταμεία του φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39) και στο www.greekfestival.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα