ΝΕΚΡΟΣ ΣΕΪΧΗΣ ΣΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ Β. ΛΙΒΑΝΟ

Ένας σεΐχης σκοτώθηκε τα ξημερώματα στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών που σημειώθηκε στον βόρειο Λίβανο, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών της αστυνομίας στο κέντρο της Βηρυτού. 

Δεκάδες ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν με ρουκέτα στην έδρα της αλ Ταουχίντ, μιας σουνιτικής ομάδας που όμως πρόσκειται στη σιιτική Χεζμπολάχ, στην Τρίπολη. Από την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε έχασε τη ζωή του ο σεΐχης Άμπντελ Ράζακ αλ Άσαμα, μέλος της αλ Ταουχίντ, σύμφωνα με την πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών της αστυνομίας αλ Χάσαν θα

ταφεί αύριο στη Βηρυτό πλάι στον τάφο του μέντορά του, πρώην πρωθυπουργού της χώρας Ραφίκ Χαρίρι, όπως δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου,

Ο πατέρας του Σάαντ Χαρίρι, ο Ραφίκ Χαρίρι, σκοτώθηκε πριν από επτά χρόνια σε βομβιστική επίθεση, για την οποία οι υποστηρικτές του επιρρίπτουν την ευθύνη τη Δαμασκό και την οργάνωση Χεζμπολάχ.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί μετά τη μουσουλμανική προσευχή, περίπου στις 16:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, στο τέμενος αλ Αμίν στο κέντρο της Βηρυτού. Ο αλ Χάσαν θα αποτεφρωθεί στο μαυσωλείο του Ραφίκ Χαρίρι.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα