ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

23:00 6/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Νέο πλήγμα θα δεχθούν τα νοικοκυριά στην Ιταλία από το φθινόπωρο, καθώς το καθένα θα επιβαρυνθεί κατά μέσον όρο με 320 ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου του συνδικάτου Uil.

Η αύξηση της τιμής βενζίνης, ή άνοδος των λογαριασμών του ηλεκτρικού, η αύξηση φόρου για την αποκομιδή απορριμμάτων, αλλά και ο δημοτικός φόρος ακινήτων θα επιβαρύνουν σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό των Ιταλών.

Ειδικότερα, για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του κάθε Ιταλός από Σεπτέμβρη θα χρειάζεται 51 ευρώ περισσότερα κάθε μήνα.

Επίσης το ιταλικό συνδικάτο αναφέρει ότι όποιος

καταφέρει να πάει διακοπές θα χρειαστεί για αγορές τροφίμων, εστιατόρια και καφέ 102 ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Αναλυτικότερα, στα 16 ευρώ το μήνα υπολογίζεται η άνοδος των λογαριασμών του ηλεκτρικού, του φυσικού αερίου, αλλά και της ασφάλειας του αυτοκινήτου. Άλλα 7 ευρώ αντιστοιχούν στην αύξηση του φόρου για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, παράλληλα, οι ιταλοί θα πρέπει να εισφέρουν κατά μέσον όρο άλλα 44 ευρώ, για την δεύτερη δόση του Δημοτικού Φόρου Ακινήτων (IMU), που προστίθενται στα 88 ευρώ που αντιστοιχούν στις δόσεις του Ιουνίου και του Δεκεμβρίου.

Ως φαίνεται και οι γείτονες θα έχουν ένα πολύ… θερμό φθινόπωρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα