Νέος ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Ο λόγος για τον 69χρονο Μαχμούντ Εζάτ, γιατρό στο επάγγελμα, που είχε φυλακιστεί πολλές φορές τις δεκαετίες του 60 και του 70. Χαρακτηρίζεται από τα ΜΜΕ «σιδηρούς ανήρ» των Αδελφών Μουσουλμάνων για τον τραχύ τρόπο με τον οποίο ηγούταν της αδελφότητας, στο πλευρό του Μπαντίε και θα αναλάβει προσωρινά τα καθήκοντά του, όπως ανακοίνωσε μέσω ίντερνετ η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Ο Μοχάμεντ Μπαντίε συνελήφθη χθες από την αιγυπτιακή αστυνομία κατά την διάρκεια

της νύχτας που πέρασε μαζί με δύο άλλα ηγετικά στελέχη του κινήματος, σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ραμπάα αλ Ανταουίγια. Σε αυτήν την πλατεία περισσότεροι από 280 υποστηρικτές του Μόρσι σκοτώθηκαν την Τετάρτη στην πρώτη επιχείρηση της αστυνομίας και του στρατού κατά των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας των ισλαμιστών διαδηλωτών. Ο Μπαντίε μεταφέρθηκε στη φυλακή Τόρα, όπου κρατείται ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

Ο Μπαντίε έχει παρουσιαστεί δημοσίως μόνον μία φορά από τις 3 Ιουλίου και δεν παρέστη στην κηδεία του ενός από τους γιους του που σκοτώθηκε την Παρασκευή στο Κάιρο κατά τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης, οι οποίες έχουν εφεξής άδεια να ανοίγουν πυρ στους διαδηλωτές που θεωρούν ότι είναι εχθρικοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα