Νέους «Κολάδες» φοβάται η κυβέρνηση

Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Ανάπτυξης ανέμεναν, πώς και πώς, την απόφαση του δικαστηρίου για την απεργία των εργαζομένων στο Μετρό. Τί κι αν αυτή ήταν καταδικαστική ως προς τη συνέχιση της απεργίας; Οι εργαζόμενοι εμφανίζονται, μέχρι σήμερα το πρωί τουλάχιστον, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, πνίγοντας κυκλοφοριακά την Αθήνα και δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη μετακίνηση

των, υπολοίπων, εργαζομένων.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση άφησε ήδη χθες ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων έναντι των απεργών. Σύμφωνα με πληροφορίες, με πρωτοβουλία της διοίκησης μπορεί να ζητηθεί μέχρι και η σύλληψή τους ενώ στο τραπέζι βρίσκεται, πάντοτε, και το ενδεχόμενο επιστράτευσής τους προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα.

Ωστόσο, ακόμα και κυβερνητικά στελέχη που σημειώνουν ως απαράδεκτες τέτοιου είδους κινητοποιήσεις δεν αρνούνται ότι αυτές μοιάζουν τουλάχιστον αιτιολογημένες, δεδομένων των υψηλών απωλειών που θα έχουν στις αποδοχές τους οι εν λόγω εργαζόμενοι.

Πίσω από αυτή την «κατανόηση», ωστόσο, κρύβεται η ανησυχία που διατυπώνουν αρκετά συνδικαλιστικά στελέχη μήπως και η εξελισσόμενη απεργία στα μέσα σταθερής τροχιάς λειτουργήσει ως θρυαλλίδα γενίκευσης των αντιδράσεων.

Δεν είναι τυχαίο πώς η απεργία στα ΜΜΜ απασχόλησε χθες εξίσου το κυβερνητικό επιτελείο και τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της Τρομοκρατίας. Πολλοί στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν το φόβο τους πώς, με δεδομένη τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι θα επιχειρήσουν να δώσουν στον αγώνα τους διαστάσεις αντίστασης στην κυβέρνηση, όπως είχε συμβεί την περίοδο 1990-93 όταν οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ είχαν μπλοκάρει τη μεταβίβαση των λεωφορείων στους «γαλάζιους νοικοκυραίους» αναγκάζοντας τα… ΡΕΟ να βγουν στους δρόμους και την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ήττα. Προς ώρας, πάντως, η κυβέρνηση θα αναμείνει, όχι για πολύ, τη στάση των εργαζομένων στο Μετρό, αφήνοντας ανοικτό ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τους καλέσει να εργασθούν. Ακόμη και με «φύλλα πορείας…».

Keywords
Αναζητήσεις
κολαδες
Τυχαία Θέματα
Νέους Κολάδες,neous kolades