ΝΙΓΗΡΙΑ: ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΕΛΕΘΕΡΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΕΝΟΠΛΗ ΟΜΑΔΑ

Ομάδα οπλισμένων ανδρών επιτέθηκε σήμερα σε φυλακή στη βορειοανατολική Νιγηρία και σκότωσε τέσσερις δεσμοφύλακες και απελευθέρωσε σαράντα κρατούμενους.

Το συμβάν έγινε την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, οι αστυνομικές Αρχές υποστηρίζουν ότι το χτύπημα δεν σχετίζεται με την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, καθώς στην φυλακή του Νταματούρου δεν κρατείτο κανένα μέλος της.

«Δραπέτευσαν σαράντα κρατούμενοι», ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής της Πολιτείας Γιόμπε, Πάτρικ Εγκμπουνίβε. Σχετικά με τον κρατούμενο που σκοτώθηκε, ο Εγκμπουνίβε είπε ότι δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι τώρα αν τον

πυροβόλησαν οι επιτιθέμενοι ή οι αστυνομικοί που τους καταδίωκαν.

«Τέσσερις φύλακες σκοτώθηκαν. Ορισμένοι από τους επιτιθέμενους τραυματίστηκαν από τις σφαίρες, αλλά δεν ξέρουμε πόσοι καθώς οι σύντροφοί τους βοήθησαν να φύγουν», είπε ένας σωφρονιστικός υπάλληλος.

Την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν δέχθηκε επικρίσεις για τους χειρισμούς του στο θέμα της κλιμάκωσης της βίας στα βόρεια της χώρας και αναγκάστηκε αν αποπέμψει τον υπουργό Άμυνας και τον σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα