Ν.Κακλαμάνης:«Δεν έχω ξαναδεί τόσο θλιβερή κυβέρνηση»

Όταν ανέβηκε στο βήμα ο κ. Κακλαμάνης, στα υπουργικά έδρανα βρισκόταν μόνο ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων.

«Δεν είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή. Στα υπουργικά έδρανα βρίσκεται μόνον ο κ. Συμεών Κεδίκογλου και δεν υπάρχει κανείς άλλος για να απαντήσει στα θέματα που θέτουμε. Δεν έχει το σθένος η κυβέρνηση να υπερασπιστεί τις διατάξεις που μας ζητά να ψηφίσουμε. Στα 20 χρόνια που βρίσκομαι στη

Βουλή πρώτη φορά βλέπω τέτοιο θλιβερό θέαμα κυβέρνησης», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

«Δεν θα μιλήσω σήμερα γιατί δεν με ενδιαφέρει να με ακούσουν οι ψηφοφόροι μου αλλά οι υπουργοί. Θα μιλήσω αύριο στα άρθρα και ανάλογα με τη συζήτηση θα αποφασίσω ποια θα ψηφίσω και ποια όχι», είπε ο κ. Κακλαμάνης.

Συνεχίζοντας σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αν δεν σκεφτόμουνα τους νεώτερους συναδέλφους που υπάρχουν στην αίθουσα θα έλεγα σε όλους πάμε να φύγουμε από εδώ».

«Ραντεβού στα γουναράδικα»

Η φράση «ραντεβού στα γουναράδικα» του Άρη Βελουχιώτη η οποία υπεμνήσθη από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Διαμαντόπουλο, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή προκάλεσε την αντίδραση του Α. Λυκουρέντζου. Στο βήμα είχε προηγηθεί και η Σοφία Σακοράφα η οποία είπε ότι θα δώσει μάχη για «να μην μείνουν ατιμώρητοι οι δοσίλογοι, εκείνοι που είναι η συνέχεια των χαφιέδων της κατοχής, η κατοχική κυβέρνηση».

«Δεν είναι δυνατό να ακούγεται εδώ μέσα μανιφέστο τρομοκρατικών οργανώσεων», είπε ο κ. Λυκουρέντζος. «Με εκφράσεις όπως ραντεβού στα γουναράδικα ή ότι το κοινοβούλιο είναι καταστροφή του τόπου, ή ότι είμαστε η συνέχεια των χαφιέδων της κατοχής, ότι είμαστε συμμορία, με τέτοια ορολογία και λεξιλόγιο θέλετε να προάγετε τον διάλογο εδώ μέσα; Δεν ξέρω αν είναι λαϊκισμός ή ανοησία αλλά είναι σίγουρα χυδαιότητα» σχολίασε και ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου.

Ρήγας: «Υπάρχει πρόβλημα»

«Υποχωρούμε σε σχέση με αρχές και πεποιθήσεις για να κρατηθεί η χώρα όρθια αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται επ΄ αόριστο σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο Π.Ρήγας μιλώντας στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. Είπε ότι οι διατάξεις δεν αποτελούν μεταρρυθμίσεις αλλά απαντάνε σε αιτήσεις να είμαστε συνεπείς σε δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει. «Εμείς μιλήσαμε για αξιολόγηση δομών και προσωπικού, για ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης του δημοσίου για αποτελεσματικότητα του κράτους και δεν εστιάσαμε στον αριθμό των υπαλλήλων. Δεν κάνουμε αυτό όταν καταργούμε μια δομή της αυτοδιοίκησης χωρίς να τις έχουμε αξιολογήσει. Δεν διορθώνεις καταργώντας μια δομή που ασκεί αρμοδιότητες που έχουν εκχωρηθεί στην αυτοδιοίκηση. Υπάρχει πρόβλημα», είπε για τις διατάξεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα